Need for Speed ProStreet umí česky
zdroj: tisková zpráva

Need for Speed ProStreet umí česky

22. 11. 2007 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Přes nulovou propagaci této skutečnosti obsahuje hra CZ titulky a co víc, nejde o nejhorší díl série, jak je v módě tvrdit.

Čtenáři dosavadních recenzí Need for Speed: ProStreet si na základě obrázků a tabulek obvykle myslí, že letos výjimečně vychází jen v originálním anglickém znění. Stejného dojmu nabyde člověk i poté, co navštíví web ElectronicArts.cz nebo co si přečte jejich úterní tiskovku. Není tedy divu, že předobjednávající zákazníci online-shopu Xzone byli včera docela překvapeni, když převzali od pošťačky krabičku se zmínkou o českých titulcích. Je tomu opravdu tak, navzdory nulové propagaci této (pro mnohé lidi důležité) skutečnosti ze strany výrobce jsou všechny texty v PC, X360 a PS2 verzi hry oficiálně lokalizované, což dokládají vytípané obrázky z úvodních menu:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Kdo si už poslední NFS nainstaloval v angličtině, může češtinu později aktivovat tradiční metodou přes úpravu registru. Čili spustit regedit, najít tam HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Electronic Arts - Need for Speed Pro Street a položku Language přepsat z English (US) na Czech (thx Doupa z Xzone fóra). Update - alternativou je použití prográmku Language changer (372 KB).

Co jsem zatím zaslechl od autora Marka Beniače, po prvotním zhnusení se mu ProStreet každým dalším dnem hraní (a s přibývajícími procenty kariéry) líbí čím dál více, takže naše rozhodnutí review neuspěchat se vyplatilo. Z jeho úst dokonce zaznělo srovnání s legendárním pátým dílem Porsche Unleashed a to už je co říct :) Než tedy začnete hrou opovrhovat po vzoru většiny ostatních médií dávajících šestku či sedmičku, počkejte si na obhajobu Markova tak trochu "proti-proudového" pohledu, který přineseme již zítra - přesně v den oficiálního zahájení prodeje hry pro PC, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS a PlayStation 2 (ta je od začátku za 1199 Kč, o 500 korun méně než ostatní). Oproti tomu verze pro konzoli Nintendo Wii bude distribuována o týden později a verze pro PSP začátkem příštího roku.
    ProStreet obrací sérii NFS zcela novým směrem a vnáší do ní napětí a adrenalinovou atmosféru streetracingových akcí. Hráči zažijí něco zcela nového – v prostředí špičkového streetracingu na ně čekají zuřivé souboje s protivníky, supervýkonná auta a atraktivní závodní lokality z celého světa. Vyzkoušejte si vzrušení a napětí při řízení nejočekávanějších modelů aut, které mají teprve přijít na trh, mj. Nissanu GT-R 2009, Porsche 997 GT2 2008 a Mitsubishi Evo X 2008. Need for Speed ProStreet je vaším nejlepším zdrojem živelné a nespoutané, adrenalinem napumpované streetracingové kultury. Hráči jsou postaveni před úkol prokázat, že mají skutečně schopnosti závodníka, a dokáží dominovat soutěžním akcím. Vedle toho mají možnost navrhovat a libovolně upravovat své závodní stroje, startovat na legendárních světových okruzích a bojovat ve čtyřech různých závodních stylech – gripu, dragu, driftu a zbrusu novém speed challenge. Závodní horečku zesiluje online mód, ve kterém mohou hráči závodit se svými přáteli a rivaly z celé planety bez potřeby být na síti ve stejnou dobu (jen PC/PS3/X360).

    ProStreet představuje zbrusu nový závodní zážitek s elektrizující atmosférou, tvořenou živými zástupy diváků, fotorealistickými auty a vznášejícím se kouřem. Nového rozměru rovněž nabývají nebezpečí a následky jeho podcenění. Nový systém postupného poškození se na autech projeví s každou chybou v podobě škrábanců, promáčklých plechů nebo prasklin. V Need for Speed ProStreet se tak v sobě snoubí nesmlouvavá rivalita, hrubá síla a agresivita, které jsou streetracingové kultuře více než vlastní... [více v kompletní tiskové zprávě]
Vaše názory na plnou verzi?
zdroj: vlastní, Xzone

jd

Nejnovější články