Need for Speed: Hot Pursuit 2 - preview
zdroj: tisková zpráva

Need for Speed: Hot Pursuit 2 - preview

9. 9. 2002 0:00 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Po dlouhé pauze od posledního dílu nejlepší závodní série Need for Speed se již brzy budeme moci znovu posadit do těch nejnabroušenějších supersporťáků na světě a vychutnávat si pocit úžasné rychlosti.

Autor: Ladis
Publikováno: 8.září 2002


Obrázek zdroj: tisková zpráva Před chvílí vám právě volal váš známý, že celá akce je připravena na zítřek šest hodin ráno. Místo srazu je dosud ještě utajeno, vy se ho dozvíte až ve čtyři ráno, kdy vám přijde email se všemi specifikacemi závodu. Již od včerejška se na něj těšíte jak malý kluk. Snad stokrát jste již pečlivě prolezli celý váš supersport, zkontrolovali brzdy a chlazení, jejichž stoprocentní účinnost budete setsakramentsky potřebovat. Dokonce jste již na váš Spider 360 model 2001 nasadili nové slicky, jejichž rozměry 305/35ZR18 a 225/40ZR18 dávají tušit slušné porci gripu i při extrémních situacích a podmínkách na trati.

Vítězství by se zítra moc a moc hodilo, neboť získané dolary by velmi usnadnily vaší současnou finanční situaci. Hypotéka na barák, zlatem ověšená přítelkyně, která se "chce projet" do Las Vegas, "neúplatná" policie, nutnost vyměnit současný antiradar za novější a citlivější model - to vše stojí neskutečně peněz. Ovšem jakkoliv váš vůz potřebuje klimatizovanou garáž, peníze na úpravy, opravy, pokuty a úplatky a vy zase náročnou silikonovou přítelkyni pro volný čas, při jediném pohledu na vaše Ferrari se vám téměř zastaví tep. Ucítíte takové to zvláštní chvění v oblasti žaludku a jen naprázdno polknete, uvědomíc si, že tohle je ten váš pravý miláček, u kterého jdou finance stranou a pro kterého jste ochotni udělat cokoliv.

Ještě jednou se pokocháte pohledem na čtyřsetkoňového rudého ďábla z Marranela a jdete si lehnout, neboť zítřek bude opravdu náročný...

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

 Návrat klasiky
Po celkem dlouhé pauze od posledního dílu úspěšné série Need For Speed se již brzy budeme moci konečně znovu posadit do těch nejnabroušenějších supersporťáků na světě a vychutnávat si pocit jejich úžasné rychlosti a akcelerace, které jsou indiciemi nově připravovaného titulu Need for Speed: Hot Pursuit 2.

Jak patrno z názvu, "needy šestka" budou svojí koncepcí navazovat na starý dobrý třetí díl, který byl bez pochyby jedním z nejlepších a nejzábavnějších. Vzpomeňme jen, jak jsme se v roce 98 proháněli s El Nino tratí Redrock Ridge za "asistence" policie, číhající na každém rohu a snažíc se nás odstranit ze silnice, jak jen to šlo. Či na dlouhé a dlouhé noci "propařené" na našich Pentiích 200 spolu s kamarády, kdy jsme se v multiplayeru ve všech těch spiderech, korvetách a spol. proháněli po Empire City, Hometownu či Atlantice... - více ve speciálním Ohlédnutí za sérií NFS.

 Vozový park
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Na rozdíl od posledního dílu série, kdy jsme měli možnost závodit pouze za modely značky Porsche (recenze Porsche Unleashed z března 2000), v NFS: HP2 si opět budeme moci vybrat z nabídky mnoha značek a modelů, což jistě všichni vítáme. A díky tomu, že vše má pod patronací gigant Electronic Arts, který si může dovolit neuvěřitelné výdaje na licence vozů, setkáme se ve hře s aktuálními modely supersportů až do roku 2001, což opravdu poteší. Namátkově - BMW M5, BMW Z8, Chevrolet Corvette Z06, Dodge Viper GTS, Ferrari 360 Spider, Lamborghini Diablo VT 6.0, Lamborghini Murciélago, McLaren F1, Mercedes CLK-GTR, Porsche 911 Turbo a spousta dalších vozů doslova rozpumpuje adrenalin nám všem, "Need for Speed" pozitivním.

Celkem bude nadcházející díl nabízet přes 20 jedinečných vozů (nepočítaje jejich modifikací) a stejný počet tratí, posazených do atraktivních přírodních scenérií. Za lahodného orchestru vašeho několikasetkoňového dvanáctiválce se budete prohánět temnými lesy, z nichž po chvíli vyjedete na písečné pláže plné opálených blondýn, lávovými polemi a údolími pod mohutnou sopkou či úzkými alpskými silničkami podél dunících vodopádů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

 Novinky v šestém dílu
Novinkou v Hot Pursuit 2 jsou tzv. "open roads", neboli otevřené scenérie, kdy budeme moci jezdit i mimo tratě, prozkoumávat okolí či hledat zkratky, podobně jako kdysi ve hře Test Drive 3. Výlet s vozem mimo trať nám mimo to umožní i alespoň na pár okamžiků setřást až příliš často za zády nám visící dotěrnou policii.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Dále se můžeme těšit na možnost kompletní destrukce vašeho vozu nebo zbrusu nové kamerové efekty - tzv. "Matrix-průlet", kdy se kamera při výjimečných akrobatických událostech (povedený skok, inovativně pojatý úhybný manévr vůči policejním zátarasám aj.) zastaví či zpomalí, projede celých 360 stupňů kolem vašeho vozu a efektivně zobrazí celou akci. Nebo se setkáme s tzv. speedlines (zanechávání stop na silnici po průjezdu vozidla, které uvidíte při efektním průletu kamery během posledních pár stovek metrů) či kdykoliv použitelnými replay. O výše uvedených kamerových efektech si ovšem, podobně jako mnozí z vás, myslím své a jen doufám, že v options hry půjdou jednoduše vypnout :)

 Policejní vrtulník
Všichni se určitě shodneme, že nejdůležitějším prvkem ovlivňujícím hratelnost jsou herní módy. Challenge, Championship, Hot Pursuit a Top Cop již známe z minulých dílu, novinkou bude kariérový mód "Be the cop", kde se doslova vyřádíme v osobě policejního důstojníka, chytajícího na silnicích šílence, kteří si to smaží v Diablu rychlsotí 200 km/h a blikají nám na pozdrav. Využít budeme moci nejen síly policejního Mustanga, ale i zábran, zátaras a pásů s hroty přes silnici. A jako bonus bude využívat policie v NFS: HP2 i vrtulníků, shazujíc dravcům ve sporťácích bomby do cesty, což zní opravdu slibně a hratelně :)

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Těchto vrtulníků však bude policie využívat až v posledních stádiích „lovu“ vaší osoby. Síla policie se totiž bude postupně plynule zvyšovat, takže zatímco ze začátku vám do cesty nastraží pouze vlastní policejní vůz, kterému s přehledem uděláte myšku, později již budete čelit mnohem větší a efektivnější obraně v podobě zátaras, hrotů či již zmiňovaných vrtulníků. Samozřejmostí je implementace trafficu, čili okolního provozu na silnici, což je prvek, zaručující v kombinaci s policií a vaší ďábelskou jízdou opravdu dokonalou zábavu.

 Odměny za vyhrané závody
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Ze začátku samozřejmě nebudeme mít přístup ke všem vozům a tratím - ty si, podobně jako v minulých dílech, musíme teprve "zasloužit" v podobě postupně vyhraných závodů v rámci až 60 speciálních soutěží (challenges) či dostatečného množství získaných bodů - např. za efektní skoky či uniknutí policii. Oproti konzolím bude verze pro PC již tradičně nabízet možnost importu nových vozů stáhnutých z internetu, či vlastnoručně vymodelovaných. Odměnou za vyhrané závody bude nejen otevření nových tratí a vozů, ale i možnost jejich postupného vylepšování novými díly.

Znatelného pokroku by měla doznat i grafika. Ta bude využívat detailních textur, dynamického osvícení scény či efektu odrazu okolí na metalíze vozů a povrchu silnic. Spolu s realisticky modelovaným prostředím (protékající řeky, mosty, pláže, malebné horské scenérie aj.) a s efekty (např. déšť, protékající láva nebo bouře) bude přispívat k maximálně realistickému vizuálnímu podání hry. Jednou z hlavních deviz hry má být také hudba, která byla v celé sérii NFS na vysoké kvalitativní úrovni a perfektně se pro rychlou jízdu hodila.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další obrázky z této hry naleznete v naší sekci screenshotů

Fyzikální model bude opět více arkádovitý, což však není u tohoto typu her na škodu, spíše naopak. Rozhodně tedy nepůjde o realističnost jízdy ala Gran Turismo, spíše o maximální možnou míru zábavy a hratelnosti, což je to, o co v Need For Speed jde především.

 Multiplayer
Multiplayer byl v celé sérii NFS jedním z nejzábavnějších atributů hry. Ani v novém díle o něj nebudete ochuzeni, naopak - šestý díl nabídne možnost závodění až mezi 8 hráči přes LAN či internet a majitelé konzolí mohou počítat s oblíbeným splitscreenem.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Ze všech výše uvedených informací je jasné jedno - Need for Speed: Hot Pursuit 2 bude bez pochyb výjimečnou hrou, která nás opět na dlouhou a dlouhou dobu zarazí do židle a jen tak hned nepustí...

Stáhněte si: Intro (5 MB), Video (10 MB), PS2 trailer (3,5 MB)
Související články: Need for Speed: Porsche Unleashed recenze (3/2000), Ohlédnutí za sérií NFS (9/2001), Novinky

 
Ladis
připravil: jd


 
 

Nejnovější články