Návštěva kostela v Dead Space 2
zdroj: tisková zpráva

Návštěva kostela v Dead Space 2

5. 1. 2010 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Idylku gotického prostoru naruší faustovská scénka s třínohou příšerou. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Anglický časopis PSM se ve svém nejnovějším čísle věnuje i nedávno odtajněnému pokračování sci-fi hororu Dead Space 2. Ten se bude odehrávat tři roky po událostech z prvního dílu a hlavního hrdinu Isaaca Clarka v něm poprvé zahlédnete v kostele unitologů, což je náboženství založené antropologem Michaelem Altmanem (prvním vědcem, zkoumajícím tajemný vesmírný Marker z první hry).

Zatímco se tu budete kochat tajemně osvíceným a vzdáleně gotickým prostorem s obrovitými, modře skvrnitými okny (tak vzdálenými ponurým chodbám z jedničky!), začnou se dít věci - vůbec nejprve na vás zpoza jedné z lavic vykoukne třínohá příšera. Isaac okamžitě popadne zbraň a hned první laserový paprsek nasměřuje přímo na špičatý žlutý jazyk, kterým se ho příšera pokusí "přátelsky olíznout"; následuje bolestivý jekot a monstrum nakonec s křikem poněkud faustovsky opouští scénu dírou ve stropě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

O chvíli později dojde také na první puzzle: Isaacovi se sice podaří najít spínač, kterým aktivuje bezpečnostní dveře, ale ty se vždy zavřou dřív, než k nim hrdina stačí doběhnout. Co s tím? Přece co jiného, než že Isaac použije jednu ze svých četných nadpřirozených schopností, tj. Stasis, zpomalí čas a v tomto pomyslném bullet-timu pak dveřmi vklidu a včas projde. Ne, že by mu nějak pomohlo, vždyť v další místnosti už čeká celá skupina malých dětských nekromorfů...

Jak už napověděly dřívější náznaky autorů o větší interakci s prostředím a jeho zničitelnosti, často budete moci do ruky vzít i předměty odpálené explozí. Třeba v místech, podobajících se temným koridorům z první hry, kdy se např. Isaac netrefí do některého z monster a omylem vysklí skleněnou tabuli. V novém Dead Space totiž nebude nic snažšího, než si najít dostatečně velký střep, vzít jej do ruky a některé z monster s ním třeba pobodat.

Dead Space 2 je ve vývoji pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 a mělo by vyjít buďto na podzim 2010, nebo až v lednu příštího roku (pro vyhnutí se přeplněným Vánocům) - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Dead Space 2 na dalších obrázcích  [18.12.2009 18:18 - levis]
Pořádné scany z Dead Space 2  [14.12.2009 11:11 - levis]
První ukázka z Dead Space 2  [9.12.2009 16:16 - levis]

zdroj: PSM UK

Nejnovější články