Nástupce Project Reality modu pro Battlefield 2 vyjde na Steamu 15. prosince
zdroj: tisková zpráva

Nástupce Project Reality modu pro Battlefield 2 vyjde na Steamu 15. prosince

23. 11. 2015 15:57 | Preview | autor: Adam Homola |

Multiplayerová akce Squad, která sází na realistické zpracování boje moderních jednotek, se objeví na Steamu 15. prosince, zatím v předběžném přístupu. Už early access verze by ale měla nabídnout velké bitvy, kterých by se v plné verzi mělo účastnit až 100 hráčů najednou v režimu 50 proti 50. A za zmínku též stojí, že jde o duchovního nástupce populární modifikace pro Battlefield 2 s názvem Project Reality.

Kolik hráčů bude early access verze podporovat, zatím vývojáři nezveřejnili, ale na Steamu uvádí, že s podporou 50 vs 50 hráčů cílí až na finální verzi hry. V předběžném přístupu Squad bude celkem pět map, založených na dvou skutečných lokacích s reálnými konflikty, čtyři frakce a čtyři herní módy.

Oproti předchozím verzím hry přibyde mapa vymodelovaná podle reálné lokace v Afghánistánu, rozprostírající se na 16 kilometrech čtverečních. Druhou novou mapou je pak cvičiště, na kterém můžete trénovat jak střílení, tak souboje na blízko.

Dvě stávající frakce doplní další dvě nové - Russia Ground Forces a Militia. V předběžném přístupu si zahrajete celkem ve čtyřech módech - Advance and Secure, Conquest, Insurgency a Territory Control.

zdroj: Archiv

Squad se tváří jako česká Arma na steroidech, hlavně vzhledem k počtu hráčů. Vývojáři se chlubí obrovskými mapami, na kterých můžete běhat po vlastních, nebo řídit některé z vozidel. Hratelnost má klást důraz na bojový realismus, především skrze komunikaci a týmovou hru, bez níž toho ve Squad prý moc nedosáhnete. Vedle bitev by měli hráči v plné verzi stavět i základny a řešit jejich zásobování.

Hra bude na Steamu k mání za 40 dolarů a najdete ji za tímto odkazem. Na webu hry si ji můžete ještě do konce listopadu pořídit v akci za 30 dolarů. Squad si ještě před předběžným přístupem prošla velice úspěšným Kickstarterem, kde se tvůrci pokoušeli vybrat 184 tisíc dolarů a skončili na 434 805 dolarech.

Tvůrci jinak nechtějí s vývoje hry spěchat. V předběžném přístupu by měla hra pobýt přibližně do konce příštího roku, až pak by měla vyjít ostrá verze.

Nejnovější články