Na vesmírné stanici z Mass Effect 2
zdroj: tisková zpráva

Na vesmírné stanici z Mass Effect 2

22. 10. 2009 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Shepard a jeho dva kolegové dorazili před noční bar. Co je čeká uvnitř? + OBRÁZKY

BioWare nedávno předvedli nový level ze své sci-fi akce Mass Effect 2. Tahle úroveň se odehrává na vesmírné stanici Omega, kam přijede velitel Shepard se svoji skupinou - v našem případě tedy s krellským vrahem Thanem a kroganským válečníkem Gruntem. První zastávka na stanici se jmenuje Afterlife a je to obrovitánský noční klub s tanečním parketem (vlastně dost podobný Chora's Den z jedničky, akorát že Afterlife bude patřičně rozhlehlejší). Shepard se tu trochu z nevole dá do řeči s ženskou postavou jménem Aria T'Loak, očividně někým vysoce postaveným na celé stanici.

BioWare při rozhovoru dvou postav neopomněli připomenout, z kolika kamer je celý dialog snímaný a sestříhaný; a právě svižná montáž záběrů tomu celému dává téměř filmový punc. Když byl rozhovor u konce, pustila se trojice hrdinů kamsi do podzemních útrob Omegy, kde konečně došlo na souboje. Soupeřům se přezdívá Huskové a jsou to syntetické zombie, na které si jistě vzpomene nejeden hráč prvního dílu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jenže ti na Omeze jsou zběsilejší a pohybují se zásadně v malých skupinách - což je obzvlášť nebezpečné v kombinaci s jejich bojovou taktikou, protože tyhle potvory se rády schovávají za nejrůznější bedny nebo do temných koutů, odkud pak v hojném počtu znenadání vyskočí.

Jediné štěstí, že zatímco v jedničce šlo komendovat jen celou skupinu, ve druhém dílu můžete zadat jiný cíl každému členu party. Stačí chvilka a hned přijdete na to, že nejlepší je nechávat siláka Grunta vepředu, aby schytal hlavní nápor od Husků, zatímco Shepard s Thanem to celé ostřelují zezadu. A vhod přijde i možnost zapnout adrenalin neboli jakýsi bullet-time, který na okamžik zpomalí veškeré dění a dovolí vám tak lépe zacílit.

Mass Effect 2 u nás vyjde 29. ledna 2010 ve verzích pro Xbox 360 a PC, přičemž ta druhá obsáhne i české titulky - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Chytří spolubojovníci v Mass Effect 2  [13.10.2009 09:09 - chewiedc]
Mass Effect 2: sex, brokovnice a roboti  [1.10.2009 16:16 - levis]
Týmová spolupráce z Mass Effect 2  [17.9.2009 17:17 - levis]

zdroj: Gamespot

Nejnovější články