Na trati s Need for Speed World
zdroj: tisková zpráva

Na trati s Need for Speed World

26. 3. 2010 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Online závody od EA sérii vrátí arkádový pocit - i na levných netboocích.

Online závodům Need for Speed: World se věnujeme ještě od doby, co byly pod názvem World Online oznámeny původně jen pro asijský trh. Nedávno EA hru oficiálně oznámili i pro EU/USA a u této příležitosti také vydali zbrusu debutový trailer ze hry. Ten slibuje epické online honičky s policisty, částečně zničitelné prostředí, sbírání powerupů, nebo častá používání turba:

zdroj: Archiv


Need for Speed: World - debutový trailer

Hra se dle dojmů zahraničních novinářů nápadně podobá Motor City Online, akorát že přitom využívá moderní technologie a hutně si bere i z předchozích dílů série NFS. Však i NFS: World má podle EA mít nějaký příběh, byť konkrétnější informace si zatím autoři nechávají pro sebe. Vyjma absence filmečků se hra bude lišit už jen tím, že je optimalizovaná, aby běžela i na základních netboocích a obecně velmi nízkých sestavách. V základu hry je zase ten starý arkádový pocit a ježdění/brždění, resp. uhýbání do stran na klávesách W, A, S a D - byť volanty a různé ovladače má hra samozřejmě podporovat.

Online závodění obsáhne až osm lidí na jedné trati, ale jezdit budete moci klidně i ve dvou. Na cestě přitom budete sbírat spoustu powerupů, třeba Traffic Magnet, který veškerý provoz na trati vcucne do malého vortexu a uvolní vám cestu. Dále je tu klasické turbo, powerup pro zbavení se policie anebo jeden, který závodu v poslední chvíli přidá ještě jedno kolo - to aby věci byly dramatičtější. Po použití dalšího powerupu nicméně budete muset chvíli počkat, než jej půjde využít.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Po dokončení závodu vás pak čeká odměna v podobě zkušenostních bodů a peněžitého obnosu, který půjde investovat do přizpůsobení vozu. V současné betaverzi hry to sice znamená jen jeho přebarvení nebo přidání designových prvků, ale později prý půjde zakoupit i různé speciální součástky. A co se zkušeností týče: až jich nasbíráte dost, poskočí váš jezdecký profil o jednu úroveň výš a to vám odemkne nový skill - např. delší boost pro powerup anebo schopnost, která vašemu autu přidá na síle a tudíž jej protivníci nebudou moci tak snadno nabourat.

Need for Speed: World pro PC by mělo být spuštěno v létě - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Vylepšená grafika v Need for Speed World Online  [2.12.2009 16:16]
Screenshoty z bety Need for Speed World Online  [8.4.2009 15:15]

zdroj: GS

levis

Nejnovější články