MotoGP 09/10 - přelomový ročník?
zdroj: tisková zpráva

MotoGP 09/10 - přelomový ročník?

12. 11. 2009 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nový majitel licence, noví vývojáři a hra, která slibuje kompletní restart série. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Licence na závody silničních motocyklů MotoGP v posledních letech přešla nejprve z THQ na Namco a nejposledněji nyní na Capcom, který na jaře hodlá se svým MotoGP 09/10 doslova udělat díru do světa. Slibuje prý úplně jiný zážitek, kompletní restart série a hlavně už žádnou další nudnou nadstavbu hry z předchozího roku, jen mírně upravenou a okořeněnou o aktuální soupisky - kdepak.

Prvním krokem k tomu bylo angažování vývojářů z Monumental Studios, kteří dostali hru na starost. A vzali to pěkně od podlahy: každý, kdo měl s některým z předchozích ročníků MotoGP čest, si jistě vzpomene, jak náročné bylo se během těch prvních pár hodin hraní naučit ovládání a získat alespoň základní pojem o jízdní mechanice.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

To všechno by mělo v MotoGP 09/10 zmizet, protože své první závody odjedete v lehce zjednodušeném ovládacím módu, kdy se motorka bude chovat spíš jako klasické auto - což ale neznamená, že dál nebudete moci přenášet váhu přes jezdcovo tělo, získávat extra rychlost ostrým vybíráním zatáček atp. A snad po vzoru Need for Speed: Shift se vám zase při jízdě ve vysoké rychlosti začne mírně chvět veškerý interface na obrazovce.

Podle prvních dojmů našich zahraničních kolegů se tvůrci vypořádali i s dalším častým neduhem, totiž že skutečné tratě ze závodů MotoGP se často nedaří úspěšně převést do herní podoby tak, aby byly dost zábavné (jen vzpomeňte, kolikrát to bylo třeba vyvažovat smyšlenými lokacemi z řady Extreme Circuits).

Velký podíl na tom má i úmyslně přehnaná grafika: už žádná jízda v otravné šedé mlze nebo za monotematického, setrvačného deště - místo toho přijde až neobyčejně zvýrazněné nebe, barvy mnohem sytější než ve skutečnosti, víc odlesků a zkrátka všechny podobné fígle, které se třeba často uplatňují na plakátech nebo v reklamních fotografiích (viz přiložené obrázky).

MotoGP 09/10 vyjde v březnu pro Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Seznámení s MotoGP 09/10  [28.8.2009 10:10 - miky]

zdroj: IGN

levis

Nejnovější články