Monolith chystá F.E.A.R. 2 Project Origin
zdroj: tisková zpráva

Monolith chystá F.E.A.R. 2 Project Origin

22. 2. 2006 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Už když vývojáři ze studia Monolith dokončili akční střílečku s názvem F.E.A.R. (recenze - 85 %), věděli prý, že na ni budou chtít navázat.

Dnes je jisté, že první z plánovaných dalších pokračování vzniká, i když ve svém názvu "F.E.A.R." obsahovat nemá. Proč? Stává se to poslední dobou stále častěji - práva na název vlastní v tomto případě vydavatelská společnost Vivendi Universal Games a Monolith, která spadla v roce 2004 do náruče společnosti Warner Brothers Interactive Entertainment, má pro změnu práva na postavičky. Zkrátka, Monolith prostě vyrobí hru, kterou naváže na původní F.E.A.R. (její děj se bude odehrávat ve vám důvěrně známém světě, kde nebude chybět ani ona strašidelná holčička Alma), ale bude ji muset pojmenovat jinak. Jak? To je zatím ve hvězdách. Stejně jako termín vydání.

Nová hra byla oznámena pro PC a konzole příští generace. Monolith se má v úmyslu s ohledem na nejlepší možnou kvalitu díla zaměřit v první řadě na verzi pro PC a teprve pak začne pracovat na případných variantách pro konzole, které prý budou i trochu odlišné. Na podrobnosti si budeme muset počkat. Mluvčí nicméně ještě uvedla, že tvůrci bedlivě naslouchají připomínkám hráčů ve fórech. Také prohlásila, že v současné době stohlavý tým momentálně kvůli novým projektům rozšiřuje své řady, plánuje během jednoho roku nabrat až 30 lidí. Posteskla si však, že najít kvalifikované jedince je dost těžké. Kromě pokračování F.E.A.R. totiž jinak Monolith pracuje ještě na nějakém jiném, zatím neoznámeném projektu. Spekulaci, zda nemůže jít o pokračování jejich taktéž úspěšné hororové hry Condemned, nechtěla mluvčí komentovat.

korgull

Nejnovější články