MMORPG nad zlato, byt a manželství
zdroj: tisková zpráva

MMORPG nad zlato, byt a manželství

14. 7. 2005 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Aby to z některých článků nevypadalo, že pouze v Americe se dějí divné věci, máme tu dnes pro změnu poněkud zvláštní příklad naopak z východu.

Za sedmero horami, za sedmero řekami, v čínském městě Chongqing, žil byl svůj vcelku obyčejný život muž jménem Wang. Štěstí v životě mu až do září loňského roku poskytovala jediná věc - masivně multiplayerová hra s názvem Legend of Mir 2. Pak se v jejím virtuálním světě střetl s neodolatelnou Ye. Neodolatelnou natolik, že si ji za čtyři týdny vzal za ženu. Pohádky by nabízely, že spolu tito dva zamilovaní lidé žijí šťastně a spokojeně až dodnes, ale tohle je skutečnost a ta obvykle bývá úplně jiná.
Několik měsíců společného soužití Wanga a Ye možná vypadalo jako v pohádce. Sdíleli lásku ke stejné hře a dokonce si spolu založili v Legend of Mir 2 přes deset dalších účtů a společnými silami přivedli své virtuální hrdiny do úrovní 40 až 50. Jenže to bylo ještě předtím, než letos v červnu dospěli k rozhodnutí, že by se měli rozvést. Teprve v tomto okamžiku začalo to pravé "drámo". Wang a Ye se totiž nemohou rozhodnout, kdo má nárok na tak pracně vytvořená virtuální dítka. Wang navrhuje, že si nechá účty a Ye za to přenechá celý byt. Ye se takový návrh ovšem nelíbí. Ona by byt raději prodala, rozdělila utržené peníze rovným dílem a stejně tak se "fifty-fifty" rozdělila i o inkriminované herní účty. Ani jeden nemíní ze svých požadavků ustoupit a tak mají právníci skutečně co dělat, aby našli kompromis.

Takže to shrňme. Máte-li v dohledné době plány uzavřít svazek manželský, určitě ve své případné předmanželské smlouvě pamatujte na možnost, že byste se v budoucnu museli při rozvodu dělit i o společně vytvořené herní účty ve vaší oblíbené MMOG!

zdroj: Eurogamer

korgull

Nejnovější články