Magic: The Gathering pro Xbox i PC
zdroj: tisková zpráva

Magic: The Gathering pro Xbox i PC

14. 5. 2003 1:01 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Oblíbená karetní hra, a to nejen ve světě, ale i u nás - Magic: The Gathering, jež se poprvé objevila v roce 1993 a dnes čítá více než šest milionů příznivců z celého světa, se objeví také na Xboxu a PC.

Vývojem hry, která dostala název Magic: The Gathering - Battlegrounds, se zabývá studio Secret Level. Zázemí pro vývoj poskytuje společnost Atari.

Magic: The Gathering - Battlegrounds bude vybavena vším, co obsahuje první sada karet, tedy všemi těmi kreaturami a kouzly, které navíc převede do plnohodnotného 3D světa. Zatímco doposud probíhaly souboje mocných kouzelníků o monster pouze ve fantazii samotných hráčů, až se objeví hra ve své digitální podobě, budou různé strategické boje s ničivým arzenálem mágů a intenzivní bitky různých stvoření probíhat i na vašich obrazovkách a v reálném čase. Přeci jen to původnímu námětu dá trochu jiný rozměr. Kromě toho mají tvůrci v úmyslu využít i vlastností Xbox Live a umožnit tak mnoha nadšencům online klání s přáteli, samozřejmě i s výhledem na stahování nových kouzel, příšerek, arén a dalších věcí.

Karetní hra je určena dvěma a více hráčům, kteří se sobě navzájem snaží za použití různých útočných i obranných manévrů se sériemi karet rozličných stvoření, magie, artefaktů aj., snížit skóre z 20 na 0 bodů. Podobně to bude probíhat i v xboxové nebo PCéčkové podobě hry. Hráč si vybere soupeře a až dvě z pěti barev Magicu - červená, zelená, bílá, modrá a černá. Každá z těchto barev má ve hře specifický význam a určuje schopnosti jejího nositele (útočnost, obranu nebo schopnost léčit). Cíl je pak jasný - zničit nepřítele. To pochopitelně ale nebude jednoduché.

Magic: The Gathering - Battlegrounds vám bude moci nabídnout single-player kampaň rozdělenou do šesti kapitol, z nichž každá obsahuje 15 úkolů. Většina těchto úkolů souvisí s bojem proti čemukoliv bude třeba anebo s půjde o dosažení kouzla, které ještě nevlastníte. Svou sílu budete navíc moci vylepšovat pomocí speciálních artefaktů, což jsou vlastně magické relikvie oplývající nějakou zvláštní mocí. O tom, že se chystá také multiplayer, jsme psali již výše. Vydání titulu pro obě platformy očekáváme ještě na konci tohoto roku.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články