Léto v duchu Transformers: The Game
zdroj: tisková zpráva

Léto v duchu Transformers: The Game

10. 2. 2007 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O boji mezi Autoboty a Decepticony nebude vyprávět pouze film, nýbrž i multiplatformní hra od autorů LEGO Star Wars.

Transformers. Jeden čas to byl docela fenomén. Takový robot, co se dokázal přetransformovat třeba na letadlo, auto nebo něco úplně jiného. Letos by se měl dostat do kin nový akční sci-fi film s názvem Transformers, v němž se s podobnými monstry také setkáme (v ČR by měla být jeho premiéra v polovině srpna). Ale jak správně tušíte, o to nám tu nejde. Nás zajímá především to, že na motivy tohoto filmu v dílnách studia Traveller's Tales vzniká hra - Transformers: The Game, jejímiž cílovými platformami jsou: PC, PS2, PS3, Wii a Xbox 360. I ta by měla vyjít letos v létě a hráčům nabídnout prakticky totéž co film. Jeho příběh, který vypovídá o boji mezi Autoboty a Decepticony, má totiž následovat dosti těsně, přičemž hráči budou moci stanout na obou stranách barikády a zasloužit se tak o obranu Země, anebo o její napadení. Hra totiž bude obsahovat dvě kampaně, pro každou frakci jednu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Příběh filmu však sleduje pouze ta za Autoboty. Finální počet hratelných postaviček sice ještě není znám, ale měli byste mít k dispozici většinu z botů, kteří se vám představí na plátnech. Activision prý již potvrdila, že mezi nimi najdete i následující: Optimus Prime, Megatron, Starscream, Bumblebee a Ironhide. A k vidění tu budou i tací, kteří byli vytvořeni speciálně pro hru. Každopádně každý z botů bude vybaven vlastní sadou speciálních schopností a pokud jde o to, že se mohou transformovat do dvou podob - robota a vozidla, budete mít naprostou volnost v přepnutí se mezi oběma těmito formami. Tvůrci navíc dbají, aby to byla naprosto intuitivní záležitost. Herní prostředí bude značně interaktivní, podléhající destrukci (hroutící se budovy) a leckteré haraburdí válející se kolem, anebo třeba i lampy vyrvané ze země, půjde použít coby zbraň. Sebrat půjdou i vozidla, jež můžete mrsknout po útočících helikoptérách. Způsob boje každého bota má být ovlivněn jeho váhou a velikostí.

Podle letmých dojmů redaktorů IGN, kteří měli možnost vidět Tarnsformers: The Game v akci přímo v sídle Activision, hra působí, jako kdybyste smíchali The Hulk: Ultimate Destruction, GTA, Crackdown či True Crime. Perfektní není, ale jeví se zábavnou. Zřejmá je i atmosféra 80. let minulého století, jež je pro Transformers typická. Jinak abychom byli úplní, studia Savage a Vicarious Visions pracují zároveň na verzích pro handheldy PSP a DS.
zdroj: IGN

korgull

Nejnovější články