Jak měl asi vypadat Gothic 4?
zdroj: tisková zpráva

Jak měl asi vypadat Gothic 4?

17. 12. 2007 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Obrázky z tajemného fantasy RPG dýchají atmosférou Gothicu, ale asi se jím nestane. + PATCH PRO TROJKU

Na webu německé vývojářské firmy Trinigy, jejíž Vision Engine pohání např. Desperados 2, Alarm for Cobra 11, Emergency 4 nebo Undercover Operation Wintersun, se objevily obrázky z bezejmenného fantasy RPG. Postava s loučí v ruce na nich chodí po středověkém městě, jehož architektura a celková atmosféra nápadně připomíná sérii Gothic. Jak známo, její autoři z Piranha Bytes se po dokončení trojky rozšeli s vydavatelem JoWoodem (kutí tzv. Project RPB) a ten vzhledem k vlastnictví práv zamýšlí udělat čtyřku sám.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podle popisku u screenshotů tuhle hru postavenou na šesté generaci Vision enginu a cílenou na PC/konzole plánoval jeden z klientů Trinigy. Mezi ně patří řada německých studií, jako Spellbound, SixTeen Toons, 4HEAD a další. Fanoušky Gothicu to přimělo ke spekulacím, jestli se některé z nich (např. tvůrci aktuálního Helldorada) náhodou neucházelo u JoWoodu o to, aby ho vybral jako nového tvůrce Gothicu, resp. aby mu svěřil na starost čtvrtý díl.

Komunitní manažer JoWoodu však popřel, že by šlo o obrázky z Gothicu 4. Ostatně kdyby ano, těžko by debutovaly na stránce výrobce enginu. Buď tedy šlo o nějaký klon této série nebo spíš technologické demo tohoto uchazeče nakonec nebylo vybráno.

Mezitím fanoušci podpořili Gothic III vydáním dalšího neoficiálního patche 1.52 (21 MB, readme), který vedle opravy chyb odstraňuje ochranu proti kopírování.
zdroj: PCG, Trinigy

jd

Nejnovější články