Harry Potter & Sorcerer's Stone info
zdroj: tisková zpráva

Harry Potter & Sorcerer's Stone info

2. 11. 2001 12:46 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nejen malí čtenáři, ale možná i ti starší už narazili v knihkupectvích na fantasy knížky o Harrym Potterovy, jež jsou dílem britské autorky Joanne Kathleen Rowlingové.

Před čtyřmi roky vyšel první z řady jejích příběhů o kouzelném hrdinovi a v roce 1999 se spolu s dalšími stal bestsellerem ve Velké Británii, později i v Holandsku, Německu, Francii, Švédsku a Norsku. Loni se Harry Potter a jeho dobrodružství dostal i k nám a získal si srdce mnohých dětí. O velkém úspěchu této literární postavy svědčí i to, že se námětu chytila i mamutí společnost Electronic Arts, která už tento měsíc vydá první z hrstky her o Harrym, s názvem Harry Potter and the Sorcerer's Stone, určených především malým pařánkům (8-12 let). Načasování vydání hry není náhodné, současně má totiž oko diváka spatřit i film s Harrym Potterem jako hlavním hrdinou (u nás přijde do kin 14.února 2002). Ale zpět k PC hře. Harry Potter and the Sorcerer's Stone bude 3D akční adventura, v níž se setkáte se všemi významnými postavami a místy z knihy. Jedním takovým místem je například i Hogwartská škola čarodějnictví, kde se budete učit kouzla a řešit jednoduché hádanky. Dnes Electronic Arts uvolnili press-kit obsahující skoro 100 obrázků, z nichž jsme vybrali pětadvacet nejlepších a přidali je do naší galerie.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Děti by se v Harry Potter & Sorcerer's Stone rozhodně neměli nudit, jsou pro ně připraveny spousty zajímavých věcí a dokonce i mini-závod na létajícím koštěti. Hra je postavena na starém dobrém Unreal enginu, takže poběží i na starších Pentiích bez 3D akcelerátou. A kdy vyjde? V Evropě v druhé polovině listopadu (PC a PS2 verze), takže se dá o ní uvažovat i o jako vhodném dárku pod stromeček.
zdroj: PR Obrázek zdroj: tisková zpráva

korgull+jd

Nejnovější články