Halo 5: Guardians vyjde na Xbox One během podzimu 2015
zdroj: tisková zpráva

Halo 5: Guardians vyjde na Xbox One během podzimu 2015

16. 5. 2014 12:51 | Preview | autor: Adam Homola |

Halo 4 byla první “hlavní” Halo hra, kterou nedělali lidé z Bungie, a vyšla už v roce 2012. Přirozeně se tedy očekávalo, že druhý díl nové trilogie, kterou loni oznámil Don Mattrick, vyjde letos. Vývojáři ze studia 343 Industries si ale dávají na čas a korunní klenot Microsoftu pilují k dokonalosti v klidu. A pilovat budou více než rok. 343 totiž oznámili, že Halo 5: Guardians vyjde až na podzim 2015.

Podle slov Bonnie Ross z 343 je Halo 5 masivní projekt, který bude ve všech ohledech mnohem větší než Halo 4. Halo 5: Guardians navíc využívá nový engine, šitý na míru Xbox One. Po grafické stránce bychom se tedy měli dočkat pořádných hodů.

“Halo hry vždycky v minulosti posouvaly Xbox kupředu. Inovativním a zábavným způsobem ukazovaly možnosti hardwaru a jeho ekosystém. Není jednoduché udělat Halo hru, která běží v 60fps, na dedikovaných serverech a v takovém rozsahu o jakém sníme více než dekádu, není jednoduché. Udělat Halo hru, kterou si fanoušci zaslouží, a je z gruntu postavená pro Xbox One, to je úkol, který tady v 343 Industries bereme velmi vážně,” napsala na Xbox Wire Bonnie Ross, hlavní manažerka 343 Industries.

Halo 5: Guardians zdroj: tisková zpráva

První concept art z Halo 5: Guardians

Ross zároveň naznačila, že už za měsíc se na E3 dozvíme o hře mnohem víc a že ona “cesta”, o které mluvila na minulé E3, rozhodně začíná už letos. Televizní seriál Halo ve spolupráci s režisérem Stevenem Spielbergem se tím ale nemyslí, protože předpokládané datum jeho vysílání je také až podzim 2015.

Tisková konference Microsoftu na letošní E3 napoví víc, ale skoro bych si vsadil na oznámení Halo 2: Anniversary Edition, o které se ostatně už nějakou dobu čile spekuluje. O Halo 5: Guardians nebo jiném Halo projektu pro Xbox 360 (jak Mattrick tehdy slíbil) bohužel nepadlo ani slovo.

Nejnovější články