Fotbalovým výtržníkem v Hooligans
zdroj: tisková zpráva

Fotbalovým výtržníkem v Hooligans

11. 10. 2001 19:36 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Opravdu neobvyklý námět si pro svou hru vybrali DarkXabre Games, rozhodli se totiž i přes předem jasné negativní reakce části veřejnosti převést na obrazovku počítače krušný život fotbalového fanouška.

Samozřejmě není řeč o normálním fanouškovi, který tráví každý středeční večer u televize s chipsy, ale o tvrdém jádru vlajkonošů, kteří jezdí na každý zápas svého týmu i přes celou republiku a vše vždy zakončí s půllitry v ruce v nejbližší hospůdce, demolováním jejího vybavení nebo šarvátkou s podobně naladěnými příznivci soupeře. Nemáte na něco takového po shlédnutí filmu Proč? náturu, ale přesto byste si takový život rádi zkusili aspoň na chvilku bez jakéhokoliv rizika? Koncem roku budete mít šanci ve hře Hooligans: Storm over Europe, která by měla být věrnou simulací života fotbalového výtržníka - zde je sada prvních obrázků:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hooligans: Storm over Europe se budou hrát jako každá jiná akční real-time strategie (Syndicate, Gene Wars, Gangsters 2), kdy máte v isometrickém výhledu celé město jako na dlani. V něm budete ovládat skupinu fotbalových fanoušků, jejichž potulování po ulicích se neobejde bez výtržností nebo bitek s policií. Pokud si něco takového nedovedete představit v podobě počítačové hry, podívejte se na povedený trailer (8 MB, DivX) právě z Hooligans: Storm over Europe. Ten v necelých třech minutách vše popsané na řádcích výše názorně demonstruje a celé video podbarvuje hlasité skandování s rockovou hudbou, což se k tomu výborně hodí. Další informace o Hooligans se dočtete v prvních dojmech z hraní na ECTS, které před časem přinesl BonusWeb:

Po vysazení ve městě (většinou jsou jednotky „dávkované“ po skupinkách, jak je postupně přivážejí vlaky) je vhodné provést malý průzkum terénu – okolní obchody často skrývají poklady v podobě střelných zbraní a zásob piva (v Amsterdamu i něčeho jiného). Také se vyplatí zjistit, kde leží nejbližší erotický klub, který ve hře slouží unaveným hooligans coby místo k odpočinku. Po obhlédnutí terénu přichází čas na první „zahřívací“ akce v podobě demolice aut na parkovišti, rabování (nebo naopak vypíjení) barů, teroru chodců, popřípadě ničení prostředků MHD... [více]
zdroj: homepage Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články