Farming Simulator 19 má novou grafiku a značku John Deere – dojmy z E3
zdroj: tisková zpráva

Farming Simulator 19 má novou grafiku a značku John Deere – dojmy z E3

21. 6. 2018 19:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Mé hráčské srdce nebije jen pro tahové strategie, akční střílečky, survivaly a závodní hry. Své nezanedbatelné místo u mě mají i simulátory. Ať už jde o opravu aut, těžení zlata, řízení kamionů, renovaci bytů nebo sklízení obilí, podobný relaxační zážitek mi jiný žánr nepřináší. Na E3 jsem proto nemohl vynechat stánek Focus Home Interactive, kterému vévodil gigantický traktor značky John Deere. A plastový kůň…

Obě nepřehlédnutelné dominanty nevelkého stánku prozrazují část nového obsahu na podzim vycházejícího pokračování Farming Simulator 19. Je s podivem, kolik předchozích dílů farmařící série se muselo obejít bez nejznámějšího výrobce zemědělské techniky. Ikonicky zelený John Deere si letos odbude svou premiéru a zasadí se tak o značné rozšíření vozového parku hry.

Stejně tak si úplně poprvé osedláte vedle ocelových ořů i ty živé. Prasata, krávy, ovce a kuřata se dočkají nových kamarádů v podobě koní, na kterých se můžete prohánět po svých pozemcích. Čím více budete nové svalnaté přibližovadlo používat, tím bude hodnotnější pro případ prodeje. Jinak asi zužitkovat nepůjde. Nedává mléko, vlnu ani vajíčka, a pomlít ho do salámu by u leckoho zvedlo obočí.

Poslední prezentovanou novinkou z hlediska obsahu jsou nové plodiny. Oves byl zmíněn jen tak mezi řečí, ale mnohem zajímavější je bavlna. Ta totiž vyžaduje speciální stroj, který můžete zahlédnout v novém traileru. Ten ostatně odhaluje všechny výše popsané novinky včetně multiplayeru.

zdroj: Archiv

Hezčí realismus

Od posledního dílu Farming Simulator 17 nás dělí téměř dva roky. Jeho grafický kabátek dnes není nic úžasného, takže se v případě Farming Simulator 19 těšte na pořádné omlazení. Tvůrci z Giants Software sice nevyměnili celý engine, ale pořádně si pohráli s oblastí grafiky. Níže naleznete srovnání kombajnu a jedné mapy, která bude oběma dílům společná. Devatenáctka ji doplní ještě dvěma novými mapami z Ameriky a Evropy.

Posun k líbivějšímu vizuálu je hodně patrný. O to překvapivější je fakt, že objekty na porovnávaných obrázcích mají stejné textury. Změnilo se pouze nasvícení a stíny a povrchům byly přidány lepší materiály. Výsledek i tak stojí za to.

Farming Simulator 19Farming Simulator 19

Stejně tak se pořádně zapracovalo na animacích řidiče. Ten nyní vykonává vše, co byste od něj očekávali. Točí volantem, řadí, šlape na správné pedály, mačká odpovídající tlačítka. Je to drobný detail, ale posouvá uvěřitelnost celé simulace o stupeň výš.

Dále už jen vypíchnu pár menších drobečků. Vaše pole budou často okupována ptactvem, což nemá mít přímý vliv na hratelnost (nepotřebujete strašáky), ale opět je to krok k uvěřitelnosti života na venkově. Úrodu můžete hnojit přírodními nebo chemickými produkty – v obou případech se dočkáte stejné sklizně, rozdíl je pouze ve vašem přístupu k přírodě. A konečně ovládání dřevorubecké mašiny bude značně zjednodušené.

Dooráno

A to je zhruba vše, čeho jsem byl na E3 svědkem. Hra v běhu vypadá mnohem lépe než její předchůdci a po vzhledové stránce by se dala přirovnat k rivalovi Pure Farming 2018. Další detaily včetně pořádných záběrů z hraní určitě vyplavou během následujících měsíců, ale už teď mohu prohlásit, že se fanoušci série mají na co těšit. Jen se Switch verzí to tentokrát vypadá bledě kvůli náročnějším vizuálním efektům.

Farming-Simulator-19-Fendt-AGCO-IDEAL-Combine-Images-1Farming-Simulator-19-Fendt-AGCO-IDEAL-Combine-Images-1

Nejnovější články