Endless Ages - konkurence Everquestu?
zdroj: tisková zpráva

Endless Ages - konkurence Everquestu?

3. 10. 2001 2:54 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Na obzoru se rýsuje nová online hra Endless Ages, která by se svým ztvárněním možná nechala zařadit do kategorie MMORPG.

Zajímavé je, že ačkoli je tato hra z dílny hlavního designera a programátora takových titulů jako je např. Evil - Core, zatím o ní nebyla nikde ani zmínka. Teprve nyní, když už je téměř po 36 měsících hotová, se dozvídáme bližší podrobnosti.
Endless Ages bude zahrnovat prvky střílečky z prvního pohledu, taktických úderů, simulací vzdušných soubojů a RPG, tedy docela slušný hybrid, který v kategorii online her nemá zjevně obdoby. Navíc oproti ostatním MMORPG hrám zde bude jeden podstatný rozdíl a to, že postava, kterou si ke hře vyberete nebude mít předdefinované žádné schopnosti, dovednosti ani profesi, prostě jen takový lamah který nebude umět vůbec nic :) A bude čistě jen na Vás, abyste svého hrdinu dovedli ku obrazu svému. Jak již bylo řečeno, půjde o online hru, tedy pokus o konkurenci k EverQuestu, avšak narozdíl od her typu EverQuest nebude tolik komerční a bude si muset svou komunitu hráčů nejdřív tvrdě vybojovat. Už jen fakt, že zápisné na měsíc bude stát 9,99 USD, je pro leckoho asi odrazující. Doufejme však, že kvalita hry by měla tuto cenu zdaleka přebít (tedy screenshoty vypadají dost dobře). Jeden Endless Ages server by měl naráz pobrat až 3000 lidí a navíc tvůrci slibují, že bude hra zcela real-time - žádné zdlouhavé natahování, vše totálně dynamické.


Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

A teď něco ke hře samotné. Endless Ages je království života po smrti. Není to ani ráj ani peklo, ale něco těžko definovatelného. Je to místo, kde je možné i nemožné. Jediné čím si můžete být jisti je to, že každá bytost má úplně stejnou možnost rozvinout svou inteligenci a schopnosti jako všichni ostatní, tedy i Vy. Abyste v tomto světě uspěli, budete si moci přikoupit i různé dopravní prostředky (od vzducholodí, přes vesmírné lodě, ponorky, vznášedla, nákladní transportéry a další.), k dispozici budou i další zajímavé věci jako skákací boty nebo tryskový ruksak. Za zábavou si se svým hrdinou můžete zajít třeba i do baru, nočního klubu nebo mrknout na striptýz. Budete si moci založit i vlastní společnost, vlastnit dům, chovat domácí zvířata, cestovat ve vesmíru a mnoho dalšího. Celý tento svět je rozdělen do dvou zón. Vlastní zóna světa a podzemní části města. Jak název, Endless Ages, napovídá, tvůrci uvažují o neustálém doplňování hry o nové prvky, takže pokud se přeci jen do této podle mého názoru velice slibné gamesky pustíte, budete mít o zábavu na hodně dlouho postaráno. Endless Ages by měla být konečně vydána v dubnu 2002 (zatím je hotova z 90%).
zdroj: AVault Obrázek zdroj: tisková zpráva

korgull

Nejnovější články