Elemental War of Magic - život nebo oheň?
zdroj: tisková zpráva

Elemental War of Magic - život nebo oheň?

26. 11. 2008 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Věděli jste, že magie může mít vliv na rozrůstání města? A že baby-boom má ve hře i strategický dopad?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nedávno byla představena fantasy strategie Elemental: War of Magic, v níž uspějí pouze ti hráči, kteří dovedou maximalizovat potenciál svého hrdiny Channelera a skrze jeho energii rozšířit vlastní říši i ustát výpady nepřátel. Co se týče samotné magie, herní svět si ji rozdělí na pětici tzv. kouzelných škol: Vzduch, Zemi, Oheň, Vodu a Život.

Pokud si vyberete Život, dařit se bude se především vaší ekonomice; naopak hráči ofenzivnější povahy postaví nejlepší armády jedině s Ohněm. S využitím magie se ostatně bude nést i zásadní rozhodnutí, totiž zda váš Channeler bude v zásadě kladnou postavou nebo zlounem. Opravdový hrdina svých kouzel použije k tomu, aby svůj kraj uzdravil a vyspravil, padouch naopak magie zneužije natolik, že jeho domovina bude připomínat spíš Mordor z Pána prstenů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
sada prvních obrázků ze hry

Při rozšiřování měst zase bude jen na vás, kterým směrem a jakým způsobem necháte metropoli rozrůst. Ale pokud si dáte záležet, vaše bašta bude moci nabrat i strategického významu, třeba když přistavěnými domy dáte zablokovat důležitý horský průsmyk.

A oproti svému modelu, tj. stařičkému Master of Magic, nebude Elementalu chybět ani propracovaný multiplayer včetně klasických skirmishů i persistentního online světa, vhodného pro dlouhodobé hraní. Pro vývojáře ze Stardocku zase půjde o první titul, který má být zásadněji otevřený hráčské komunitě. Skrze digitální službu Impulse si totiž budete stahovat nové rasy, jednotky, kouzla nebo budovy ostatních hráčů (zhruba tak, jak to funguje u Spore).

Elemental: War of Magic vyjde v únoru 2010 pro PC - více v oznámení nebo na homepage.

levis

Nejnovější články