EA chystá Harry Potter: Quidditch World Cup
zdroj: tisková zpráva

EA chystá Harry Potter: Quidditch World Cup

29. 4. 2003 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Slavný malý kouzelnický učeň Harry Potter zdaleka ještě neřekl svým počítačovým ani konzolovým fanouškům sbohem.

Důkazem toho je i dnešní oznámení společnosti Electronics Arts, která se jala vytvořit hru s názvem Harry Potter: Quidditch World Cup. Název mluví sám za sebe (tedy pokud víte, jak vypadá názvosloví užívané v českém překladu rovněž v anglickém originále). Skutečně půjde o přepracování slavného sportu Bradavické kouzelnické školy do počítačové podoby, takže vy všichni, kteří jste byli okouzleni tou magickou silou, rychlostí a dravostí s jakou se jednotliví hráči do těchto soutěží pouštěli, budete mít ještě na konci tohoto roku možnost, vyzkoušet si Famfrpál téměř na vlastní kůži.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jak jsme již naznačili, Harry Potter: Quidditch World Cup vyjde letos na podzim nejen na PC, ale také na PS2, GameCube, Xbox a GBA. Famfrpálu se účastní dvě sedmičlenná družstva tvořená 3 střelci, 1 brankářem, 2 odrážeči a 1 chytačem - hráč si může vyzkoušet kteroukoliv z těchto pozic, stejně tak, jako si vybrat kteroukoliv ze čtyř Bradavických kolejí (Nebelvír, Havraspár, Mrzimor a Zmijozel). Každý hráč se pohybuje pomocí svého létajícího koštěte. Do hry patří 4 různé míče - 1 červený "Camrál" (asi tak velký jako fotbalový míč), 2 černé "Potlouky" (zhruba o velikosti volejbalového míče) a 1 speciální zlatý míček o velikosti vlašáku, tzv. Zlatonka, vybavený křidélky. K Famfrpálu samozřejmě neodmyslitelně patří i unikátní systém bodování.

Harry Potter: Quidditch World Cup vám také umožní zúčastnit se mezinárodního turnaje ve Famfrpálu, kde si budete zahrát za některý z profesionálních týmů, vč. týmů USA, Bulharska, Norska, Anglie, Japonska, Německa, Francie a Austrálie. Každé z těchto družstev má svou vlastní uniformu, vybavení stadionu, sílu i taktiku boje. Navíc je to vůbec poprvé, co některá z her na téma Harryho Pottera bude obsahovat kromě singleplayeru také multiplayer, v rámci kterého se spolu hráči mohou utkat "muž proti muži".

zdroj: PR

korg

Nejnovější články