E.Y.E. - hybrid akce a RPG
zdroj: tisková zpráva

E.Y.E. - hybrid akce a RPG

18. 6. 2009 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Smíchá akci s RPG a dalšími originálními prvky, to vše na Source enginu od Valve.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Firmička Streum On Studio není příliš známé francouzské vývojářské studio, které vydalo již dvě 3D akční hry, které se nijak zvlášť neprodávaly a nikdo si jich ani příliš nevšiml. Jejich poslední oznámený projekt, zajímavý hybrid mezi FPS střílečkou a RPG, si ale trochu pozornosti zaslouží. E.Y.E. vychází z deskové hry s názvem AVA. Děj hry se bude odehrávat v temné budoucnosti a vy budete ovládat elitního vojáka mocné organizace Secreta Secretorum, která se snaží přemoci ještě mocnější Federaci. Do světa se ovšem dostane jakási tajemná síla, vzniknuvší z lidského strachu, což maličko zasáhne do plánů organizace.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hra na první pohled vypadá jako klasická FPS střílečka, ale je doplněná o výrazné RPG prvky. Jednak se budou postupně vylepšovat vaše schopnosti, budete si moct nakupovat nové vybavení a také kybernetické implantáty, budete mít dokonce možnost výzkumu nových technologií a budete díky implantátům mít možnost používat i různé nadpřirozené schopnosti. Aby toho nebylo málo, jakožto hráč budete muset hlídat psychologickou úroveň vaší postavy, aby se vám z toho všeho, co se kolem ní děje, úplně nezbláznila.

Prostředí hry bude podle tvůrců hodně inspirované filmy jako Blade Runner nebo Ghost In The Shell, ale teď se dostáváme k té nejzajímavější části. V tiskových materiálech tvůrci tvrdí, že multiplayer nebo kooperativní mód přímo ovlivní singleplayer a naopak. Co to bude v praxi znamenat, to si opravdu nedokážeme představit, ale mohlo by jít o něco, co hru vymaní z konkurence. Dále už jen numerická fakta - 25 různých zbraní, 10 nadpřirozených schopností, 14 kybernetických implantátů, hackovací systém, 5 unikátních PSI sil (nějaká kouzla, znáte to), dvacet nenaskriptovaných NPC postav, otevřené herní prostředí bez nahrávaní a další věci, které se obvykle píší do tiskových zpráv (hodiny a hodiny hrací doby atd).

Co je zajímavé, E.Y.E. je vyvíjeno na Source engine a podle traileru nevypadá grafika, textury nebo animace postav zrovna současně. Tak snad to zachrání ta originalita. E.Y.E. pro PC by mělo jít do prodeje každým dnem.
zdroj: Steam

chewiedc

Nejnovější články