E3 preview Pro Evolution Soccer 2011
zdroj: tisková zpráva

E3 preview Pro Evolution Soccer 2011

6. 7. 2010 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Předváděčka se soustředila na animace, taktizování před zápasem a nahrávky.

Za zavřenými dveřmi na E3 nechyběl letošní ročník fotbalu Pro Evolution Soccer 2011, který se Konami rozhodlo z velké části přepracovat v obavách z toho, že by ho konkurenční FIFA od EA mohla letos opět dostihnout a podle prvních dojmů ze zahraničí se letošní ročník série PES hraje podstatně lépe. Změnou už je nová taktická obrazovka před zápasem, která je přehlednější a snadno v ní tak proházíte přednastavené formace hráčů, uzpůsobíte je svému příštímu soupeři anebo na jednoduchém dvojrozměrném hřišti posouváním panáčků vytvoříte formaci úplně novou. Nově budete svému týmu moci také nakázat, aby formace měnil během zápasu dle určitých pravidel: např. když váš tým povede o dvě branky, stáhne se automaticky do defenzivy. A naopak budete-li prohrávat patnáct minut před koncem, hráči sami od sebe rozevřou obranu a půjdou dopředu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Konami prý letos obměnilo až 90 % hráčských animací a na fotbalistech je to popravdě řečeno poznat. Jejich interakce s míčem je na pohled bohatší a zlepšila se i počítačová AI, jejíž hráči už se nenechají jen tak snadno obejít s balonem a častěji kolem vašich fotbalistů proklouznou i díky nějaké kličce či fintě. Změn doznal ostatně i systém přihrávek: hráči si častěji vyměňují míč krátkými nahrávkami a vy máte při přihrávání zase možnost libovolně určit směr i sílu kopu. Když k tomu dojde, na obrazovce se objeví nový ukazatel síly kopu a čím déle tlačítko držíte, tím delší a rychlejší váš kop je. Vypadá to, že konkurenční FIFA od EA bude mít letos co dohánět.

Pro Evolution Soccer 2011 (PES 2011) vyjde na podzim pro PC, Xbox 360, PlayStation 3, PSP, PS2 a Wii - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
První obrázky z Pro Evolution Soccer 2011  [11.6.2010 11:11]
První záběry z hraní Pro Evolution Soccer 2011  [8.6.2010 23:23]
Oznámení Pro Evolution Soccer 2011  [4.5.2010 13:13]

zdroj: GS

levis

Nejnovější články