Dva světy z Final Fantasy XIII
zdroj: tisková zpráva

Dva světy z Final Fantasy XIII

25. 1. 2008 23:23 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Aneb vyvolená hrdinka na pomezí krásného světa Pulse a autoritářského Cocoonu. + 6 SCANŮ

V chystaném Final Fantasy XIII se zhostíte role sličné Lightning, hrdinky vyvolené magickým krystalem, aby změnila svět Cocoon a svrhla jeho autoritářskou vládu. Ten se svých nepřátel zbavuje jejich vyhoštěním do exilového místa Pulse, kde se ocitne i Lightning a právě zde získá přátele, s nimiž se později vrátí bojovat do Cocoonu. Narušit však vratkou rovnováhu obou lokací může být nebezpečné, protože by se tím ublížilo i oběma životadárným krystalům, díky nimž může lidstvo v obou místech přežívá.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nemusíte se však bát, že byste část hry strávili v ponurém, temném světě, jaký si obyčejně vybavíme pod pojmem vyhnanství. Pulse je ve skutečnosti mnohem krásnější a pestřejší, jak ukazuje zřejmě vůbec první obrázek přímo ze hry (všechny dosavadní pocházely z CG filmečků). Právě v Pulse se také seznámíte s magickou rasou Rushi, oplývající schopností přivolávat duchy a mocné přírodní živly, mezi nimiž nebudou chybět všem fanouškům série známá jména (např. Shiva, Siren nebo Ifrit). Ve hře bude také figurovat kooperativní hra/splitscreen, kdy na obrazovce uvidíte dvě postavy zároveň (nejčastěji Lightning a blonďatého sympaťáka Mr. 33cm).

Jak slíbil sám duchovní otec série a designér hry Tetsuya Nomura, letos se o hře dozvíme podstatně víc nejenom na únorovém GDC, kam autoři přijedou představit engine hry. Pokud to Square stihnou, vydají ještě tento rok hratelné demo před definitivním vydáním hry na jaře 2009 - více v předchozích článcích.
zdroj: Famitsu, Dengeki, diskusní fóra

levis

Nejnovější články