Dreamland: Freedom Ridge
zdroj: tisková zpráva

Dreamland: Freedom Ridge

14. 4. 2000 0:00 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

The Dreamland Chronicles: Freedom Ridge - previewAutor: Falconer & ACEPublikováno: 14.dubna...


The Dreamland Chronicles: Freedom Ridge - preview

Autor: Falconer & ACE
Publikováno: 14.dubna 2000

Návrat k X-COMu?
Před nějakým časem ohlásili Mythos Games novou hru, nazvanou Dreamland. Popis hry v tiskové zprávě dal podnět spoustě otázek těch největších herních veteránů. Je Dreamland neoficiálním pokračováním vynikající série X-COM, kterou Mythos před několika lety vyvýjeli pro Microprose? Bude v ní použit stejný styl hry? Bude nám dopřáno znovu začít bezesné noci, stejně jako při vydání starách X-COMů? Většina těchto otázek zůstává nadále nezodpovězena, protože hra je stále v ranné fázi vývoje a její vydání se neočekává dříve než v posledním čtvrtletí tohoto roku. Ale aspoň otázka, zda je to pokračování starších X-COMů byla zodpovězena. Přestože je lidstvo opět ohroženo vetřeleckými armádami a přestože je i tato hra na tahy, není zde žádný přímý či nepřímý náznak toho, že by to bylo pokračování.

I kdyby Mythos chtěli udělat pokračování, nešlo by to - Microprose vlastní autorská práva na název X-COM i celý jeho svět, takže další pokračování by musel publikovat opět Microprose. Několik posledních her z dílny Mythos publikovali Bethesda Softworks, stejná situace bude i s Dreamlandem. S informací o tom, že distributorem bude Bethesda, přišla i slibná změna názvu: The Dreamland Chronicles - Freedom Ridge. Proč slibná? Protože takovýto název už sám o sobě napovídá, že hra bude mít jedno, nebo také více pokračování. To je pochopitelně potěšující, což vám v tomto článku vysvětlím.


Epický příběh
Děj Dreamlandu se odehrává v blízké budoucnosti, kdy celá Země svádí nelítostný a urputný boj proti invazi daleko vyspělejších mimozemšťanů. Je to vlastně zázrak že se Země dokázala ubránit tak dlouho. Po 70 letech vysilujících bojů nás nepřátelské bytosti nedokázaly zničit, ale to neznamená, že by přestávaly ve svém snažení. Po tak dlouhém období statečných soubojů, mnohem delším, než kdo předpokládal, jsou vojenské jednotky Země prakticky zničeny a pro vetřelce přestávají znamenat opravdové ohrožení.

Vy, jako hráč, velíte poslední naději lidského druhu. Musíte se vžít do role velitele malé vojenské skupiny s názvem Terran Liberation Army. Její členové přísahali oprostit Zemi od vetřeleckého útlaku - to se také jednou stane, ale bude s tím moc a moc práce.

Mythos neberou vyprávění příběhu na lehkou váhu. Většina strategií je založena na jednotlivých misích, oddělených animacemi, ve kterých se odvíjí příběh. Ve většině případů mají tyto animace pouze formu jakéhosi briefingu pro další misi a dějovou návaznost mezi nimi nelze prakticky poznat. Dreamland přinese radikální zlepšení tohoto systému a bude vás vtahovat do příběhu přímo během hry, někdy v těch nejméně čekaných momentech. Jak se přesně bude příběh vyvíjet není zatím známo, Mythos to poněkud tají. Jediné, co víme, že narazíme na známou Oblast 51, únosy mimozemšťany a také na Muže v černém.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva



Nejnovější články