DLC Fallen Ghosts přinese do Ghost Recon Wildlands nové nepřátele a zvýší obtížnost
zdroj: tisková zpráva

DLC Fallen Ghosts přinese do Ghost Recon Wildlands nové nepřátele a zvýší obtížnost

17. 5. 2017 9:10 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Titulní americká jednotka si v Ghost Recon Wildlands až do nynějška bezstarostně masakrovala narkobarony a rozbíjela kartely, jak se jí zachtělo, ale situace se brzy změní. Elitní agenti se z lovců přemění ve štvanou zvěř, protože 30. května vychází DLC Fallen Ghosts, které s sebou přinese nové mise, bossy, zbraně a schopnosti, vyšší obtížnost i naprosto zabijácké nepřátele.

Radikální proměna politické situace způsobila, že všichni občané Spojených států se neprodleně musí evakuovat z Bolívie, kde jim začala hodně rychle hořet půda pod nohama. Jednotka Ghosts se má o své soukmenovce postarat a zajistit jim bezpečný odjezd, jenže se všechno pokazí a jejich vrtulník je sestřelen nad neprostupnou pouští. A v tu chvíli začíná boj o život, protože na stopě amerických vojáků jsou extrémně nebezpeční oponenti.

Los Extranjeros, neboli „Cizinci“, je speciální skupina vojáků, poskládaná z příslušníků kartelů, žoldáků a kriminálníků, naverbovaných ze sousedních latinskoamerických států. A není radno si s nimi zahrávat. Jsou mezi nimi obrněnci, kteří excelují v boji nablízko, elitní odstřelovači s detektory pohybu, chlapíci s rušičkou elektroniky v batohu, a pak ti nejhorší z nejhorších – jednotky Covert Ops. Ty jsou vybavené prototypem maskovacího zařízení, díky němuž jsou jejich členové téměř neviditelní. A z nějakého důvodu třímají kuši.

Všechen popsaný obsah posouvá Ghost Recon Wildlands už hodně daleko směrem k žánru sci-fi. Kde proboha Bolivijci vzali něco, co by jim záviděli i supervojáci z Crysis? Na tom ale nesejde – hlavně, že se dočkáte těžšího zážitku. Mimochodem, pokud si vyberete expertní nebo pokročilou obtížnost, dočkáte se ještě větší výzvy než v základní hře, a to i bez nesmlouvavých Los Extranjeros.

I proto je možná dobře, že se 15 nových misí a jejich 4 bosse pokusíte pokořit v kůži zcela nové postavy na 30. úrovni, která má odemknuté všechny schopnosti ze základní hry. Maximální level tvůrci posunuli na 35, takže je stále ještě co zlepšovat, a určitě posbíráte i nějaké to úžasné nové vybavení, kterým vykosíte další dávku hispánských zločinců.

Když si tak pročítám oficiální vysvětlení toho, co že se to v DLC vlastně přihodilo – tedy že celá Bolívie je nyní ovládána zkorumpovanou skupinou s vazbami na kartely – vlastně se vůbec nedivím, že si chudáci Bolivijci na vyobrazení své země stěžovali. Klidně si tam udělejte nejen virtuální výlet, s největší pravděpodobností vás nad džunglí žádní padouši nesestřelí. Ale pokud přece jen máte zájem spíš o bezuzdné vraždění, ne o turistiku, vyčkejte na konec května, pokud vlastníte Season Pass. Pro ostatní hráče bude rozšíření dostupné 6. června.

zdroj: Archiv

Nejnovější články