Dead Space Extraction pro Wii prequelem
zdroj: tisková zpráva

Dead Space Extraction pro Wii prequelem

18. 2. 2009 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Příběhový předchůdce odvypráví, jak skupinu vesmírných kolonistů z důlní kolonie postihla hrozivá infekce. + TRAILER

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Dosud se předpokládalo, že Dead Space pro Wii bude prostá předělávka již vydané hry přizpůsobená pro ovladač této populární konzole a zejména pak pro jeho „střeva“, které nezvládnou takové grafické kejkle jako konzole nebo moderní PC. EA dnes ve svém oficiálním oznámení Wii verze docela překvapila. Hra s názvem Dead Space Extraction totiž bude prequel, tedy příběhový předchůdce původního Dead Space. Má příběhově ukazovat události, jež vedly k misi Isaaca Clarkea na USG Ishimura.

Hra se prý vyvíjí úplně od základů. Tvůrci totiž budou muset nejspíš pozměnit celý interface, protože hra bude samozřejmě využívat pohybový senzor Wii ovladače. Příběh bude vyprávět o skupině vesmírných kolonistů, kteří se snaží uniknout z důlní kolonie Aegis VI, kterou postihla hrozivá infekce. Ovládat byste tentokrát neměli muže, nýbrž hrdinku, jejíž tým je infikován podivným virem a ona jediná je tak může zachránit. Jak už to tak bývá, tisková zpráva láká na nové postavy, nové zbraně, nové nepřátele, nové hádanky a také kooperativní multiplayerový mód.

zdroj: Archiv


Dead Space Extraction trailer

„Máme obrovskou radost, že můžeme rozšířit příběh Dead Space exkluzivně pro konzole Wii,“ říká Glen Schofield, viceprezident a generální manažer studia EA Redwood Shores, kteří vyráběli už původní Dead Space. „Když jsme pracovali na Dead Space, uvědomovali jsme si, že je ještě hodně otázek v příběhu, ktery nebyly odpovězeny.“

Dead Space jinak už dva příběhové prequely má. Nejprve šestidílný komiks, jehož události vedou až k animovanému celovečernímu filmu Dead Space: Downfall. Ten je u nás mimochodem dosti nenápadně k dostání jak na DVD tak i jako Blu-ray pod názvem Mrtvý vesmír.

Wiičkový Dead Space Extraction vyjde na podzim 2009 - více o předchůdci v mega-recenzi, průvodci, ve velkém přehledu nestvůr a dalším zpravodajství.
zdroj: PR

chewiedc

Nejnovější články