Dead Next Door - zastavte inteligentní zombie
zdroj: tisková zpráva

Dead Next Door - zastavte inteligentní zombie

9. 12. 2003 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nově založený vývojářský tým The Zombie Squad v současné době připravuje technické demo svého nejnovější, hororově laděnéfirst-person střílečky, kterou nazval Dead Next Door, podle stejnojmenného hororu, jehož úhlavními postavami jsou zombie.

Právě na tomto kultovním filmu od režiséra JR Bookwaltera je totiž hra založena. Hráč zde ztvární roli ještě nezkušeného člena agentury, která si říká Zombie Squad. Jde o elitní skupinu vojáků založenou kvůli hrozbě zombií. V průběhu hry budete postupně odhalovat stále nové a nové druhy těchto oživlých mrtvol, mezi nimiž se navíc rodí ještě takové, které se jeví velmi inteligentně a dělají si zálusk na ovládnutí lidstva. Může za to jisté sérum, které dělá z bezduchých monster monstra inteligentní. Kdyby se zombiím podařilo získat vládu nad sérem, získají vládu i nad lidstvem, které jim poslouží jako potrava. Nic víc než pouhý dobytek. Vy tomu musíte zabránit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Děj hry se bude odehrávat v realistickém prostředí zatím nepojmenovaného města. Hlavním prvkem bude ponurá a dusná atmosféra, kterou často podpoří i úmyslně stísněné podmínky - např. úzká chodba, šest zombií a pouze dva náboje. Navštívíte různá místa značně poznamenaná aktivitami zombií - nemocnici, ulice města, úřednické budovy, obytné budovy, skladiště, chemický podnik. Zbraně budou rovněž realistické, i když ne známé - př. automatická brokovnice JackHammer, útočná puška XM8 a ostřelovací puška Barret M98. Všechny zbraně budou mít munici "oživenou" speciálním sérem, které mělo ve filmu dvě funkce. Střetlo-li se se zombií, udělalo z ní pouhý cár mrtvého masa. Ovšem dostalo-li se sérum do těla člověka, zabilo ho a "vyrobilo" z něj onu tolik obávanou inteligentní zombii.

V Dead Next Door nebude pochopitelně chybět ani multiplayer. Těšit se můžete na módy Deathmatch, Team Deathmatch a tvůrci doufají, že se jim do hry podaří zařadit i kooperativní mód, ve kterém by 4-8 hráčů bojovalo bok po boku s nekonečnými hordami monster. The Zombie Squad si pro svou práci z mnoha praktických důvodů zvolili AMP II engine od 4DRulers. Pouze prý provedli pár malých úprav ve zvukovém enginu a AI.
zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články