Dabér Master Chiefa prozradil, že letos vyjde Halo 2 Anniversary
zdroj: Bungie

Dabér Master Chiefa prozradil, že letos vyjde Halo 2 Anniversary

14. 2. 2014 12:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Bungie si už nějakou dobu v poklidu vyvíjí očekávané Destiny a u Halo kormidla je 343 Industries. Od nich máme slíbenou celou novou trilogii, jejíž první díl (Halo 4), vyšel už v listopadu 2012. Dalo by se tedy očekávat, že Halo 5 vyjde ještě letos, po dvou letech od čtyřky. Jenže chyba lávky, údajně tomu bude jinak. Microsoft a 343 datum vydání zatím oficiálně nekomentují, ale Stewe Downes, dabér Master Chiefa, prozradil, že Halo 5 vyjde až příští rok a letos se můžeme těšit na Halo 2 Anniversary.

Dabéři často prokecnou něco tajného, protože občas ani netuší, jestli už o tom můžou mluvit, nebo ne. Zatím to tedy berte jen jako nepotvrzenou spekulaci, ale jistý smysl to dává. Halo: Combat Evolved Anniversary pár milionů prodala a letos uplyne deset let od vydání dvojky. Anniversary edice druhého dílu se tak nabízí, zatímco 343 Industries budou pilně makat na tom, aby bylo Halo 5 ten zatím nejlepší díl série.

Navíc tříletá pauza mezi hlavními hrami asi neuškodí, hráči se alespoň budou mít na co těšit a 343 budou mít víc času na to, aby mohli nejen vyladit hru k dokonalosti, ale taky pořádně vyždímat výkon Xbox One. Jak to bude se slíbenou verzí pro Xbox 360, zatím možná neví ani v Microsoftu. Stewe Downes ve svém stručném odhalení novinky pro web Gamezone bohužel neprozradil, jestli na Halo 2 Anniversary pracují 343 nebo nějaké jiné studio.

“Můžeme vám potvrdit, že další Halo dobrodružství začne v roce 2014, ale žádné další detaily vám v tuto chvíli prozradit nemůžeme,” řekl zástupce Microsoftu ve vyjádření pro Polygon. Snad letos vyjde právě Anniversary edice Halo 2 a možná i Halo 5 - ne moc povedený levoboček typu Halo: Spartan Assault. Nejpozději po letošní E3 2014 bychom měli být chytřejší.

Nejnovější články