Conan: The Dark Axe - barbar se vrací
zdroj: tisková zpráva

Conan: The Dark Axe - barbar se vrací

16. 5. 2003 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Slavný hrdina Conan je zpátky ve hře, kterou připravuje slovenské studio Cauldron, a která nese přiléhavý název Conan: The Dark Axe.

Žánrově by se dala zařadit nejspíš k third-person akcím (hack & slash boj prý tvoří zhruba 70% hry), ačkoliv má obsahovat i prvky adventur a RPG. Hra poběží na novém vlastním engine, vyvinutém speciálně pro její účely. Díky němu bychom si měli akci s naším hrdinou vychutnat v atmosférickém prostředí plném speciálních efektů (zrcadlení ve vodě, efekty kouře a ohně atd.)

Celý příběh bude rozdělen na několik kapitol, z nichž každá se má odehrávat v jiném prostředí s jinými kreaturami a bude vždy ještě rozdělena na další levely. Údajně se setkáme i s takovými druhy nepřátel, které ještě nikdy na monitory počítačů nevkročily. Podle oficiálních informací se podíváme jak do zamrzlých krajin tak i do písečných pouští či do niter pulzujících sopek. Samotný děj by se měl odehrávat v době, kdy barbaři nastoupili na trůn a kdy se do země vrací i Conan. Neočekávejte však, že bude vypadat jako Arnold Schwarzenegger, do hry si autoři vybrali podobu jako vystřiženou ze starých Marvelových komiksů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Conan: The Dark Axe bude prošpikována řadou puzzlí a nástrah, které musíte zdolat a vyřešit. RPG systém umožní Conanovi získávat nové zkušenosti a učit se další dovednosti, které pak zužitkuje v boji proti nepřátelům. Jinými slovy zezačátku dáte dohromady jen několik jednoduchých komb, postupem času se změníte ve skutečného mistra, naučíte se nové pohyby a stanete se silnějším. Ve hře také narazíte na speciální bojiště, určená přímo k tomu, abyste si to na nich s protivníky rozdali tváří v tvář. V těchto arénách budete moci bojovat buď za Conana nebo za nějakou novou, speciálně pro tento účel vytvořenou, postavu. Celkem v herním světě najdete 14 arén a zhruba tolik bude i speciálních kreatur, které v nich na vás počkají.

Protože v dnešní době je už téměř povinností každé hry nabídnout i kvalitní hudební doprovod, můžeme v souvislosti s Conan: The Dark Axe očekávat jak zcela nové songy tak i část původního soundtracku z filmu Barbar Conan. Vydání Conan: The Dark Axe si narozdíl od Chasera vezme na starost společnost TDK Mediactive. Alespoň v Evropě by měl na všech platformách (PC, PS2, Xbox, GC) vyjít koncem listopadu a pokud vás zaujal, můžete navštívit i jeho oficiální stránky.
zdroj: PR, TTG, IGN, homepage

kate

Nejnovější články