Český letoun Avia BH-5 pro Flight Simulator X
zdroj: tisková zpráva

Český letoun Avia BH-5 pro Flight Simulator X

12. 12. 2007 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Zalétejte si s historickým strojem, jehož autentické vlastnosti a vybavení ověřil zkušební pilot.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Parta nadšenců okolo Historické letky republiky Československé dala vzniknout a před pár dny zveřejnila přídavek pro Microsoft Flight Simulator 2004/X s českým historickým letounem. Virtuální model Avia BH-5 má být do nejmenšího detailu shodný se svým skutečným vzorem a obsahuje několik nadstandardních animací. Letové vlastnosti prý ověřil zkušební pilot i vedoucí stavby reálného stroje a zvuk motoru je autentickou nahrávkou motoru z roku 1923. Podklady pro přístrojové vybavení pochází z obdobného letounu Avia Bk.11 z expozice Vojenského historického ústavu v Praze Kbelích. Přídavek stahujte odsud (2x 33 MB), jeho součástí jsou i dvě zbarvení Bk.11 upraveného pro armádu. Tisková zpráva:

    Jde o součást projektu Virtuální křídla, který Historická letka republiky Československé zahájila v roce 2007 - jeho základní cíle jsou dva. Tím prvním je přitáhnout k zájmu o letectví a historická letadla nové lidi, zejména pak ty, pro které jsou počítače a virtuální realita něčím naprosto běžným a samozřejmým. Druhým cílem pak je přinést mezi světovou komunitu virtuálních pilotů informaci o bohaté historii československého letectví. Prostředkem, který jsme si ke splnění těchto cílů zvolili, je vytvoření virtuálních "klonů" všech letadel, které v Historické letce provozujeme nebo renovujeme a jejich bezplatné zpřístupnění všem, kteří o to budou mít zájem.

    Již na začátku našeho projektu jsme se rozhodli všechna naše virtuální letadla vyvinout pro světově nejrozšířenější letecký simulátor - Microsoft Flight Simulator, který jeho uživatelům umožňuje zalétat si doslova po celém světě. Jako první pak přišla na řadu naše současná "vlajková loď", letoun Avia BH 5. Tím nejdůležitějším článkem celého projektu však bylo najít člověka, který by dokázal tato virtuální letadla vyvinout. Na naši veřejnou výzvu se nám ozval sám, a to, že je pro tento projekt tím pravým, se ihned ukázalo. Teprve sedmnáctiletý student Štěpán Obrovský totiž ve svém volném čase dokázal vyvinout produkt, který si, podle vyjádření zkušených virtuálních pilotů, v ničem nezadá s komerční produkcí profesionálních výrobců, spíše naopak, v některých funkcích a detailech (zejména v detailech pohyblivých dílů motoru) je i překonává... [více]
zdroj: MS, PR výrobce

jd

Nejnovější články