Bude Killing Floor britským Left 4 Dead?
zdroj: tisková zpráva

Bude Killing Floor britským Left 4 Dead?

31. 3. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Autoři vysvětlují principy hororové týmové akce, v ledasčem odlišné od Valve.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pár dnů staré oznámení hororové týmové akce Killing Floor okamžitě vyvolalo paralely s nedávným, podobně koncipovaným Left 4 Dead od Valve. Jak ale správně připomínají autoři, Killing Floor může být britskou verzí L4D stejně dobře, jako L4D může být jen americkou verzí KF: vždyť to začalo coby mód do UT2004 už před čtyřmi roky. Nechme proto spory o tom, kdo je originální a kdo od koho kopíruje, připomeňme, že posledního počinu stejných vývojářů Red Orchestra: Ostfront se prodalo nad čtyři sta tisíc kusů, a soustředmě se na jejich nadcházející dílo.

To se sice bude točit okolo téhož motivu jako Left 4 Dead, narozdíl od něj ale neusiluje o zářivé "hollywoodské" zpracování (v duchu filmů I Am Legend nebo 28 Days Later) a naopak chce nabídnout přímočarou, intenzivní akci, kde se na vás budou neustále vrhat vlny zombíků.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na začátku hry si jednoduše vyberete vzhled postavy s nějakými základními dovednostmi a pak už budete vrženi přímo do ulic města s naprostou volností pohybu a jediným úkolem: najít a zabít všechny zombíky, řítící se ve vlnách, a pokaždé také jejích představeného bosse "patriarchu". Za každého zabitého zombíka budete odměněni menším obnosem, který mezi úrovněmi půjde směnit za některou zbraň: postupně se takto dostanete k plamenemetu, kulometu, raketometu, sekyře, motorové pile nebo puškách jako ze starého Divokého západu.

Protože všechny postavy budou v počátku stejné, začnou se lišit až během hraní skrze výběr perků. Pokud budete spoluhráče často uzdravovat, vysloužíte si perky zdravotnické, díky nimž vám to půjde od ruky ještě rychleji. Naopak pokud se soustředíte na sestřelení co největšího počtu zombíků, přibudou vám na konto takové perky, díky nimž u sebe budete moci nést více zbraní i nábojů a také nepříteli způsobit větší újmu na zdraví.

A podle toho se zase bude odvíjet další způsob hry: raději se zavřete ve dveřích, zabarikádujete se a zombíky budete odstřelovat jednoho po druhém, jak se zkusí dostat dovnitř? Pak asi spíš oceníte perky útočné. Pokud byste se ale za dveřmi chtěli schovat všichni, jistě přijde vhod mít s sebou také jednoho medika. A tak dále.

Killing Floor vyjde pro PC možná ještě letos v létě a distribuován bude přes Steam - více v předchozím článku.
zdroj: IGN UK

levis

Nejnovější články