Broken Sword 3: The Sleeping Dragon info
zdroj: tisková zpráva

Broken Sword 3: The Sleeping Dragon info

19. 12. 2002 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Tentokrát vyburcuje do akce George Stobbarta a Nico Collardovou smrt pařížského hackera.

Broken Sword: The Sleeping Dragon zdroj: tisková zpráva Bude to ale jen začátek všeho kolotoče, jenž pro naše dva známé hrdiny připravili ti stejní autoři, kteří napsali i dva předchozí díly detektivní adventury s názvem Broken Sword. Na novém pokračování, které nese podtitul The Sleeping Dragon pracuje vývojové studio Revolution Software, jež se rozhodlo pro změnu konceptu z 2D do 3D a úplně navíc vypustilo klasickou techniku point&click. Na hru, které se věnoval ve svém interview s vývojáři zahraniční webzín HomeLAN, se mohou těšit nejen majitelé PC, ale také ti, co vlastní Xbox, Gamecube, PS2 nebo GBA. Rozdíly mezi těmito verzemi budou především v otázce ovládání. Hra by měla být vydána v druhé polovině příštího roku.

Broken Sword 3: The Sleeping Dragon bude vybavena takovým interface, který umožní hráčům přímou kontrolu nad postavičkou. Tvůrci si na vyladění této důležité součásti hry dávají obzvlášť záležet. A vzhledem k tomu jak má vypadat taková běžná herní situace, byla by škoda, kdyby byl hráč znechucen už samotným ovládáním hlavních postav.

Hned někdy zpočátku hry hráč uvidí hackera Vernona, jak je zastřelen ženou, velice podobnou Nico. Jenže v ten moment na scénu přichází skutečná Nico. Dívá se na lístek ve své dlani a prohlíží čísla na dveřích. Už se je chystá vykopnout, když zevnitř uslyší tři výstřely. Záběr kamery ukazuje děs v očích hrdinky. Nico je ve svých pohybech opatrnější a rozhlíží se všude kolem sebe. Doprovodná muzika podporuje pocit napětí a očekávání. Na odpočívadle je velké okno, které Nico otevírá a prochází jím na malý balkón. Snaží se zachytit římsy nad ní, ale ta je moc vysoko. Nico si přitahuje květináč z rohu terasy, na které stojí a stoupá si na něj. Teprve nyní s výskokem dosáhne na římsu nad sebou, odkud se může dostat na horní balkón.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nico dopadá na podlahu terasy, ale dveře jsou zamčené. Snaží se prohlédnout skrz špinavé okno, ale rozeznává pouze neidentifikovatelnou skvrnu na podlaze obývací místnosti. Přelézá zábradlí a dostává se k velkému oknu, které je lehce pootevřené, západka je částečně otočená, ale dveře jsou přesto zablokované. Nico vyndává svou plastikovou kartu a snaží se dovnitř dostat s její pomocí. Dveře se otvírají a odhalují velmi zanedbanou ložnici - postel není ustlaná, potahy jako by nikdo nepral už měsíce a všude je rozházené špinavé prádlo. Nico se proplíží skrz tento pokoj do obývacího pokoje.

Následuje detailní záběr kamery na mrtvolu na podlaze a další detail na tvář Nico. Nico prohledá tělo a nachází telefonní kartu. Další detail kamery ukazuje kartu, údaje na ní uvedené Nico čte nahlas. Řečí sama k sobě se ujišťuje, že muž ležící na podlaze je právě ten, který se zde s ní chtěl setkat. Nico prochází dál apartmánem a intenzita hudby roste. Vrzání prken v podlaze ji zastavuje. Odkudsi náhle vyskočí Petra, žena co zabila Vernona mířící na Nico svou zbraní. Nico překvapeně ustupuje. Zatímco Petra zvedá zbraň sokyně, hráč má pouze okamžik na to, aby Nico dostal z této šlamastiky. Popadnuvší pánev silně praští svou útočnici. Petra střílí a kulka se odráží od pánve. Když je její zásobník prázdný, vyhazuje zbraň otevřeným oknem a mizí po požárním žebříku s Nico v patách...

zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články