Blizzard přiznal, že end game Diabla III není ideální
zdroj: tisková zpráva

Blizzard přiznal, že end game Diabla III není ideální

6. 7. 2012 11:25 | Preview | autor: Adam Homola |

Působí to jako scénář vystřižený z typického startu MMORPG hry. Vývojáři to s velkou slávou vydají a hardcore hráči prosviští celou hrou za pár dnů. A pak vyjde prohlášení ve stylu “jejda, my jsme nečekali, že to proběhnete tak rychle, my na konci vlastně nic nemáme.” Diablo III sice není MMORPG, ale ani to není klasická singleplayerová hra. Není to hra postavená na příběhu, ale na mechanikách a je navržená tak, aby se hrála znova a znova a pořád dokola. Jenže co dělat, když se dostanete na konec i na nejvyšší obtížnost? Takových hráčů je už docela dost a stěžují si, že 4. akt je na Inferno docela o ničem a že end game obecně Blizzard podcenil. Co na to tvůrci nejrychleji prodávané PC hry vůbec? Uznali, že mají hráči pravdu a naznačili, co by se s tím dalo dělat.

Bohužel toho v brzké době ale asi příliš nebude a end game se zřejmě nijak razantně nezmění. Minimálně ne v singleplayerové části. Diablo III není World of WarCraft, jak na oficiálních fórech trefně podotkl komunitní manažer Bashiok a proto prý nemáme očekávat neustálý příval nových systémů a obsahu každých pár měsíců. “Je nám jasné, že samotný hon za předměty není z dlouhodobého hlediska pro end game dostatečný. Hru pořád hraje spousta hráčů každý den a týden, ale i oni už pak najednou nebudou mít co dělat, pokud se to už nestalo,” řekl Bashiok. “Ve hře musí být něco jiného, co tam lidi udrží a my víme, že to tam zatím není,” dodal upřímně.

Co se tedy chystá? V krátkodobém horizontu to bude především patch 1.0.4, do kterého se podle Bashioka snaží vývojáři nacpat co nejvíc oprav a změn, ze kterých mají být lidé nadšení a budou mít zase co dělat. Detaily ohledně patche si nechal komunitní manažer zatím pro sebe, ale slíbil, že až se bude blížit jeho vydání, dočkáme se spousty článků s podrobným popisem všech novot. Co end game hře pomůže víc, je PvP. To mělo být součástí Diabla III už při vydání, ale vývojáři se rozhodli souboje mezi hráči raději odseknout a přidat později, než kvůli nepříliš podstatnému prvku zdržovat vydání celé hry o další měsíce. PvP arény vyjdou v patchi 1.1, na kterém se už také pracuje.

S těmito patchi by to už mělo být s end gamem výrazně lepší, ale pořád ne ideální. Vývojáři samozřejmě myslí dopředu a už teď existují plány na velké věci: “Máme nějaké nápady ohledně progresivních systémů, ale upřímně se jedná o tak velkou věc, že kdybychom se ji měli pokusit udělat správně, tak to bude možné až nějakou delší dobu po patchi 1.1, který je sám o sobě ještě docela daleko,” řekl Bashiok. Pokud jste už tedy proběhli Diablo III až na konec na všechny obtížnosti a nechce se vám to dobíhat znova za všechny postavy, nezbývá než čekat. Nabízí se ale otázka, jestli ty progresivní systémy budou ještě do původní hry, nebo přijdou třeba až s prvním datadiskem...

Nejnovější články