Blíží se Rayman Raving Rabbids
zdroj: tisková zpráva

Blíží se Rayman Raving Rabbids

14. 11. 2006 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nově příchozí Rayman se tváří být vpravdě unikátním představením, což ostatně bylo naznačeno v našich preview a dojmech.

V první řadě je však nutno připomenout, že nejde o 3D plošinovku s klasickým a trochu opotřebovaným skákáním a přeskakováním. Spíše by se dalo mluvit o kompilaci rozličných miniher (přesahujících číslovku 70) trochu na způsob Wario Ware série, ovšem v případě Raving Rabbids prý mnohem komplexnějších. A rámovaných netradičním příběhem se spoustou humoru, do čehož se dají započítat jak originální obleky pro hlavního hrdinu, tak praštění oponenti, zlí králíci, co nemají nikoho moc rádi, tedy vyjma žlutých ponorek (takže Beatles:-) a tancování…

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Minihry ke splnění samozřejmě počítají s maximálním využitím speciálního padu konzole Wii - wiimote. Jedním z úkolů tak např. bude zastavení nájezdu králíků, co skrze vodu míří k vašemu oblíbenému baru. K tomu jim musíte napumpovat mrkvový džus do masky a následně je tak utopit. Pro uvedené je nutné wiimote zamířit na terč a nunchukem rychle napumpovat džus. Zajímavé je, že Ubisoft deklaruje, že každá minihra bude jenom na pár minut, což mi v konečném počítání dělá produkt sotva na jeden den hraní. Tahle proklamace se ale jeví logicky, protože ze zdejšího hektického snažení podle IGN docela dost rozbolí ruce. Další minihrou může být zuřivý běh proti času, jehož ručička je nebezpečně tikavá a dojde-li až na konec, hrozí výbuch k ní přimontovanému dynamitu - jehož musíte předat vybranému králíkovi na opačné straně ostrova. Jakýmsi rychlým kvedláním wiimote pak stupňujete Raymanovu rychlost.

Další cizelérské hrátky (nejen) s wiimote obnášejí dovedné zavírání dveří, aby měli hlodavci soukromí, vytahování červů z ošklivě rozbitých králičích zubů, westernové střílení v pohledu z vlastních očí, v němž se třesením nunchuku dobíjí zbraň. Dokonce si zalétáte a budete na ostrově jako nějaký dravý pták nahánět prasátka – chytat je a přenášet v časovém limitu do ohrádky. IGN dojmy hovoří o příjemně stráveném herním času, minihry mají být velmi zábavné a o jejich chytlavost by se měl dostatečně postarat multiplayer pro čtyři hráče. Pohodová grafická stránka s podporou progressive-scanu (480p) a widescreenu nabídne pohled na 30fps u titulu, jehož Wii vydání je pro Evropu stanoveno na 8. prosince. Uvedené datum je přitom shodné s PC, PS2 a Xbox verzí.
zdroj: IGN, homepage

mart

Nejnovější články