Automatová střílečka Ghost Squad pro Wii
zdroj: tisková zpráva

Automatová střílečka Ghost Squad pro Wii

11. 5. 2007 17:17 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Sega v těchto dnech oznámila, že pro konzoli Wii chystá předělávku automatové akce Ghost Squad, což je střílečka pro světelnou pistoli.

Pro závěrečný kvartál tohoto roku ji připraví divize AM2, přičemž půjde o údajně vylepšený port originálu, v němž se ponejvíce budou angažovat specifické ovladače Wiimote a Nunchuk. Už to začíná být stejně nudné jako přepočítávání polygonů u PS3 a X360, ale dejme spol. Sega šanci na to, aby ukázala, že je v tomhle ovládání skutečně skryt dosud stále nevyužitý potenciál. Bude tomu ovšem ve hře, jejíž obvyklou žánrovou linearitu částečně vylepší alternativní cesty levelem, kde se nadějete častého střílení velkého počtu nepřátel v obraze, stejně jako s tímto aktem spojených aktivit typu záchrana rukojmích, co se krčí někde v koutě. Navíc se plánují multiplayerové hrátky pro čtyři hráče, jež by měly výrazně překonat identickou nabídku na coin-opech.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Svět je zkrátka ve válce s vše prostupujícím terorismem, proti němuž v celých třech misích (rozdělených do několika levelů) vytáhne elitní jednotka Ghost Squad, která bude mít k ruce nějakých 25 různých zbraní a své si ke konfrontaci s ozbrojenými složkami řekne i přiměřeně interaktivní prostředí. V němž bude pamatováno i na obranné manévry, jako je adekvátní pohyb wiimotem pro odražení výpadu nožem. Hra sice nabízí čistou grafiku a má svižné tempo, spoustu odemykatelných věcí a též úrovní, nicméně mám za to, že tento žánr je příliš zastaralý a změnou v ovládání se nic podstatného nezmění, resp. nezlepší. Jestli zde budu mít speciální světelnou pistoli a nebo mám nahánět terčík po obrazovce skrze wiimote pro mě osobně neznamená tolik žádaný progres, který by žánru z hlediska jeho ukrutné jednotvárnosti pomohl zpět na výsluní. Na druhou stranu pro casual hráče to nemusí být úplně špatná volba.
zdroj: IGN

mart

Nejnovější články