Akční závody Jak X: Combat Racing
zdroj: tisková zpráva

Akční závody Jak X: Combat Racing

13. 4. 2005 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Známá PS2 trilogie (Jak & Daxter), jíž se udalo cca 7.5 milionu kopií, se znovu připomíná, ale tentokráte ve zcela odlišném žánrovém duchu.

Zatímco předtím šlo o 3D plošinovky, které byly čím dál tím více akční, nyní se připravte na arkádové závody, exkluzivně situované na trať pro PlayStation 2. Nicméně přívlastku akční se evidentně nebrání.
Tvůrci již s uvedeným žánrem mají své zkušenosti, neboť to jsou právě oni, kdož na PSX před lety přišli s projektem Crash Team Racing. V Jak X se ocitnete na známém místě (resp. městě) z trojky, kde se staly populárními netradiční závody. V otevřeném šampionátu celé planety se pak sejde řada zkušených pilotů, kteří se na dvaceti tratích poperou o konečnou palmu vítězství. Vedle toho nebude chybět osm otevřených bojových arén a stovka speciálních disciplín, takže o zábavu má být podle všeho postaráno.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Závodění bude v Jak X: Combat Racing (trailer) zasazeno do rozličných tematických lokací (džungle, království sněhu a ledu) a v hlavní roli mají být masivní čtyřkolky, evokující vylepšené verze vehiklů nabídnutých v předchozí herní kapitole. Jak velí tradice, během jízdy budete moci získávat různé power-upy, kam patří jednak zbraně pro zpomalení vašich soků, turbo, nebo obnovení hodnoty vaší životní energie. Ve výčtu nemají chybět bomby, naváděné rakety, kulomet a podobné lahůdky, přičemž všechny zbraně mají mít dva stupně síly, která vychází – jak jinak – ze zdroje zovoucí se Dark Eco.

Připravte si nářadí na tuning závodních strojů a to jak vizuální, tak po stránce výkonu. Pochvalu však zaslouží i avizovaná přítomnost multiplayeru, buď ve split-screenu nebo v online režimu pro čtyři hráče naráz. Podle prvních ohlasů se po audiovizuální stránce jedná o velice vypilovaný počin, otázkou je, co tenle krok udělá s hardcore fanoušky celé série. Nicméně protože vtipnému Daxterovi evidentně i zde bude dopřáno sluchu, snad se tak moc zase nestane...
zdroj: IGN

martin

Nejnovější články