AIWars
zdroj: tisková zpráva

AIWars

11. 4. 2000 0:00 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

AIWars - previewAutor: DeathStalker & ACEPublikováno: 11.dubna 2000•Cyberpunk !!! ...


AIWars - preview

Autor: DeathStalker & ACE
Publikováno: 11.dubna 2000

Cyberpunk !!!
Po této hře jsem skočil doslova jako vosa po bonbónu. Cyberpunk je můj zamilovaný žánr sci-fi her, knížek a filmů. Je to pro mě perfektní šance, jak se dostat pod kůži jedné z těchto her a pořádně si jí užít. No, to by pro začátek o mně stačilo, radši něco o hře.

Jedná se o takticko-strategickou hru, odehrávající se v počítačovém, internetovém světě. Ocitáte se v roli hackera, který se loguje na internet za pomocí softwaru, který přenáší jeho podvědomí do virtuální postavy jménem Avatar. Jednou z výhod přeneseného vědomí do počítače je možnost vypilování vašich možností na maximální preciznost. Jednou z nevýhod pak je, pokud jste chyceni při pokusu o nabourání hesla - může být zničen, následkem čehož váš reálný mozek dostane jakýsi destrukční šok a způsobí jeho okamžité vysazení činnosti, končící v lepším případě smrtí.


Přežiju to ?
Cílem hry je přežít a je pouze na vás, jak toho docílíte. Na začátku jste schopni nabourat lehce zabezpečené databáze, s použitím základního softwaru a začátečnické verze Avatara. Pokud to provedete, můžete nalézt různé soubory, obsahující informace o bankovních účtech, které pochopitelně hacknete a peníze převedete na vlastní účet. Příležitostně můžete nalézt také malá firemní tajemství, která, prodaná nejvyšší nabídce, vám vždy přinesou velký obnos peněz. Za tyto peníze si pak budete moci dovolit upgradovat svůj software, s lepším softwarem si pak můžete troufnout na lépe zabezpečené cíle, z kterých vám úspěch přinese ještě více peněz. Jak to pokračuje dál si už jistě domyslíte.

Pochopitelně že budete narážet na systémy vnitřní obrany (ICE - Incursion Countermeasures Electronics). Těm se můžete vyhnout použitím softwaru 'Masquerade', který změní vzhled vašeho Avatara na něco méně nápadného, nebo je můžete zmrazit použitím algoritmů nekonečné rekurze (IRC - Infinite Recursive Calculation), které je donutí k výpočtu funkce PI(), což jim zabere nějaký ten čas, během kterého můžete zaútočit nebo zmizet. Útok provádíte vystřelením viru na 'ICE', kde síla poškození způsobená virem závisí na síle viru, kterou můžete za jistý finanční obnos zvětšovat.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva



Nejnovější články