Z Shadow of War zmizely loot boxy, naopak přibylo vyprávění
zdroj: tisková zpráva

Z Shadow of War zmizely loot boxy, naopak přibylo vyprávění

18. 7. 2018 18:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Když jsem někdy na konci minulého roku pařil Middle-earth: Shadow of War, ani jsem si nevšiml tolik propíraných loot boxů, ze kterých na vás za reálné peníze vyskakovali bonusoví skřeti, a rozhodně mi nechyběly. Proč bych se měl ochuzovat o nejlepší část celé hry, vlastnoruční verbování nových zrůdných poskoků? Loot boxy byly ve hře prostě tak nějak navíc, i když vlastně ničemu aktivně neškodily, a tvůrci evidentně souhlasí. S okamžitou platností je ze hry vymazali.

Těžko říct, proč se k tomuhle kroku odhodlali až téměř rok po vydání hry. Možná si skřety stejně nikdo nekupoval, nebo zkrátka bylo potřeba přitáhnout trošku pozitivní pozornosti ke hře, která už pomalu začínala zapadat prachem. Někdo by si mohl říct: „Koho to teď, v roce 2018, ještě zajímá? Nikoho!“ Protiargument představuje můj kolega Jirka Svák, který na zrušení loot boxů čekal a teprve teď se hodlá do Shadow of War ponořit.

A dobře dělá, protože je to dobrá hra. Sice jsem ji na rozdíl od jedničky nedohrál, ale veselé masové vraždění a verbování skřetů, dobývání pevností a nezbedně anti-tolkienovský příběh mě zabavily na dlouhé hodiny.

Hra je teď navíc ještě lepší než dřív. Loot boxy byly odstraněny, nové herní prvky byly přidány. Přepracováno bylo trénování a úprava skřetů, jejich maximální úroveň se zvedla na 80, čemuž odpovídá víc získaných zkušeností ze skvělého systému Nemesis, a k tomu všemu vám vaše zrůdičky nově nosí dárky.

Péče se dočkala i poslední kapitola Shadow Wars, přejmenovaná na Epilogue. Je teď příběhovější, včetně nových vypravěčů Oduly, Černokněžného krále a Taliona. Za vítězství v tomhle módu získáte masky Nazgûlů a nové schopnosti související například s vyvoláváním monster nebo nemrtvých. A i po úplném konci hry se teď budete moct bavit svou mordorskou říší, upravovat své pevnosti a hrát si se skřetíky.

Pokud jste z morálních důvodů odmítali platit za hru, která obsahuje mikrotransakce, ale přitom byste se do nejkrásnějšího dovolenkového letoviska jihovýchodní Středozemě rádi podívali, teď máte konečně šanci. Kromě základní hry si navíc můžete pořídit obě zajímavá příběhová DLC – Blade of Galadriel s elfskou vražednicí Eltariel a Desolation of Mordor, kde si zahrajete za gondorského kapitána Baranora.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články