V českém akčním RPG Monolisk stavíte dungeony ostatním hráčům
zdroj: tisková zpráva

V českém akčním RPG Monolisk stavíte dungeony ostatním hráčům

6. 6. 2019 11:28 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pražské dvoučlenné studio Trickster Arts má za sebou populární mobilní hru Hackers, kterou si stáhlo na 8 milionů hráčů. Jejich ambice v případě dalšího projektu Monolisk proto nejsou ani náhodou menší. Velkou pozornost chtějí přitáhnout akčními souboji, širokou škálou schopností, ale především editorem úrovní.

Monolisk je závislý na kartách, kterých je v aktuální uzavřené betě ke třem stovkám. Jejich efekty určují herní styl jednoho z pěti vybraných hrdinů, ale i prostředí, ve kterém to nandáte hordám nepřátel. Nicméně příběhová kampaň zde nehraje prim (pokud vůbec nějaká bude). Jednotlivé úrovně totiž vytváří sami hráči.

Tvůrci strávili tři roky tvorbou herního editoru a laděním schopností a kombinací předmětů. Cílem hráčů není s těmito nástroji vytvořit nepokořitelný dungeon. Tím by totiž uškodili jen sami sobě. Ostatní hráči budou hodnotit vaše výtvory a čím lépe si ve své kreativitě povedete, tím lepší na vás čekají odměny.

Tento herní systém chce propojit komunitu, nejen hráče s hráči, ale i s YouTubery, což je v dnešní době smysluplný krok k úspěchu. Ten závisí i na komplexnosti editoru. Pokud byste po několika otestovaných úrovních začali vídat až příliš podobné věci, asi byste se moc nebavili.

Hru si můžete vyzkoušet v uzavřené betě skrz oficiální stránky.

zdroj: Archiv

Nejnovější články