Tvůrci Duke Nukem chystají oldschoolovou střílečku Wrath: Aeon of Ruin v enginu prvního Quaka
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Duke Nukem chystají oldschoolovou střílečku Wrath: Aeon of Ruin v enginu prvního Quaka

8. 3. 2019 16:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Retro je stále velmi oblíbenou disciplínou a studio 3D Realms se ho zjevně hodlá držet zuby nehty. Zakladatelé mnoha slavných značek včetně Duke Nukem slouží jako vydavatelé retro střílečky Ion Maiden, která běží na legendárním Build Enginu. V případě novinky Wrath: Aeon of Ruin už ale figurují jako vývojáři a za engine si zvolili Quake-1 Tech z prvního Quaka.

Wrath: Aeon of Ruin je svým způsobem duchovním nástupcem, ovšem ne jedné hry, nýbrž mnoha stříleček z devadesátých let. I když běží na opravdu starém enginu, vypadá o poznání líp a využívá dnešních znalostí a zkušeností pro docílení ještě lepší hratelnosti. Ale nemusíte se bát, že by byla málo retro.

Je to velmi svižná střílečka, ve které se akce prakticky nezastaví. Nepřátelé se valí ze všech stran, létají, plíží se nebo se po vás agresivně vrhají. Při průchodu patnácti lokacemi rozdělenými do tří kapitol postupně nacházíte devítku zbraní od prostého ozubeného nože přes tříkomorový revolver až po dvouhlavňovku. Každá zbraň má navíc několik režimů útoku.

zdroj: Archiv

Kromě zbraní nacházíte i různé artefakty na jedno použití. Většinu z nich využijete v boji (například srdce postupně vysává život z nepřátel, dokud se zcela nenasytí), ale jeden z artefaktů vytváří silnou taktickou rovinu – záchytný bod. Takový artefakt musíte nejprve najít a pak ho kdykoliv zničit, čímž si hru na daném místě uložíte.

Na hře sice dělají veteráni z 3D Realms, ale původní myšlenka nepochází z jejich hlavy. Nejprve šlo totiž o modifikaci pro Quake od moddera KillPixela, kterého si studio všimlo, nadchlo se pro jeho projekt a udělalo z něj oficiální hru. Skvěle vypadající plod jejich spolupráce můžete vidět na prvních záběrech z hraní, které natočili v IGN:

V případě PC se duchem vrátíte do 90. let už letos v létě. Pokud dáváte přednost konzolím (včetně Switche), pak musíte počkat až na příští rok. Nabízí se proto otázka, zdali Wrath: Aeon of Ruin nevyjde nejprve v předběžném přístupu jako v případě Ion Maiden. To už by moc retro nebylo.

Nejnovější články