Stolní hra The Binding of Isaac slaví obrovský úspěch na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Stolní hra The Binding of Isaac slaví obrovský úspěch na Kickstarteru

28. 6. 2018 14:44 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Když se Edmund McMillen válí na gauči stižený chřipkou, nemůže vstát, je mu mizerně a nudí se, celý svět se raduje. Ne že by snad lidé autora kultovního The Binding of Isaac nesnášeli, ale vědí, že jeho mozek prostě nemůže zůstat v klidu a při nečinnosti těla bude něco zajímavého vymýšlet. A stalo se. Z Edmundovy nemoci vzešla karetní hra The Binding of Isaac: Four Souls, která na Kickstarteru od včerejška sbírá takové částky, až by z toho jeden brečel krvavé slzy.

Původní cíl 50 tisíc dolarů byl pokořen za hodinu a půl. V době psaní má McMillen na kontě už skoro 500 tisíc. Nápad přetvořit singleplayerový, předem ztracený boj o život v karetku pro více hráčů, kteří spolu občas kooperují a občas si vrazí kudlu do zad, zatímco sbírají hromady náhodného lootu, se… ujal. A to je řečeno velice kulantně.

Přesnější by možná bylo napsat, že způsobil davové šílenství, jak dosvědčuje dosavadních 7 tisíc backerů. Ti navíc zdaleka nesahají jen po nejlevnější verzi za 25 dolarů – ta je dokonce výrazně méně populární než tier za 150 dolarů. Vývojáři (kromě McMillena se na hře podílí i Studio71) pomalu ani nestačí přidávat dodatečné cíle.

A kolem čeho že se to strhlo takové haló? Isaac je hra pro 2-4 hráče, kteří se dohromady vydávají do strašného podzemí plného potvor. Můžou si navzájem pomáhat, ale vyhraje vždy jen jeden, a tak dochází k podobným peripetiím jako třeba v případě Munchkinů. Jeden soupeř vede a už skoro získal potřebné čtyři duše? Jeho zdánlivě lehký souboj s obludou se změní v jistou smrt, když je monstrum posíleno ostatními hráči.

McMillen se snažil poctivě reprezentovat schopnosti a příšery z počítačové verze, byť, jak sám říká, spolu obě hry co do mechanik nemají nic moc společného. Pokud máte chvilku času, určitě zamiřte na Kickstarter, kde uvidíte záběry z hraní přímo na videu a dozvíte se další podrobnosti včetně kompletních pravidel. Hotová verze by měla zamířit do obývacích pokojů po celém světě ještě letos v listopadu.

Nejnovější články