Spekulace: V Mafii IV se podíváte do Vegas v 70. letech, do Mafie II se vrátíte v remasteru
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: V Mafii IV se podíváte do Vegas v 70. letech, do Mafie II se vrátíte v remasteru

11. 11. 2019 15:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kolem Mafie začíná být živo. V září jsme se dozvěděli o podezřelé registraci ochranných známek, která byla podezřelá proto, že k ní došlo po neobvykle krátké době. Mezi ochrannými známkami byla Mafia II a dvakrát Mafia s různými logy. Vznikly tak spekulace o remasterech prvních dvou dílů a potenciálním vývoji čtvrtého dílu, který by mohl být maskovaný za jednu ze dvou Mafií. A teď se objevují další spekulace v souladu s těmito informacemi.

Berte, prosím, na vědomí, že jde o čiré spekulace od člověka, který tvrdí, že má nové informace od dvou bývalých zaměstnanců studia Hangar 13 (Mafia III) a jednoho novináře. Nehodlá své zdroje jmenovat a sám se skrývá za dnes vytvořeným redditovým účtem TheTruthTeller1985. Buď se skutečně brání právním problémům, nebo si vymýšlí. Pojďme se každopádně podívat, čím by podle něj mohla být případná Mafia IV.

Zdroje tvrdí, že se hra odehrává v sedmdesátých letech minulého století, tedy jen pár let po událostech třetího dílu. Dějištěm se stává Las Vegas, kde v roli Italů rozjedete další mafiánskou městskou akci. Inspirace má být čerpána z filmů Martina Scorseseho, pravděpodobně hlavně snímku Casino, jelikož budete budovat, skupovat a rozšiřovat svou síť kasin.

Příběh se má rozpínat na délce deseti let, a i když se původně zamýšlelo pokračovat v dokumentárním stylu Mafie III, nakonec půjde o přímočaré vyprávění bez pohledů do minulosti a výslechů. Tvůrci jsou si prý vědomí chyby s repetitivními misemi z trojky, takže se jí chtějí vyvarovat.

V podstatě všechny tyto informace zazněly už loni v reportáži Kotaku, která také mluvila o 70. letech a Las Vegas s kasiny, přičemž tyto informace rovněž pocházely od dvou (údajně) důvěryhodných zdrojů. Buď tedy můžete brát nový únik tak, že předchozí informace potvrzuje, nebo tak, že je kopíruje.

Nicméně Kotaku v článku od tématu Mafie IV rychle odběhlo, protože projekt měl být zrušen ve prospěch úplně nové hry nazvané Rhapsody. Ani ta se ale daleko nedostala. Hangar 13 měl ještě pracovat na hře Parkside zasazené do světa Bioshocku, ale o této hře dodnes také nevíme nic oficiálního.

TheTruthTeller1985 navazuje na tyto informace vlastními poznatky, podle nichž se malá skupina vývojářů v Hangaru 13 vrátila k prototypu Mafie IV. Z této skupiny se později stala nová pobočka v Brightonu, a protože hra vypadala nadějně, pustily se do ní skoro všechny ostatní pobočky. Motion capture údajně odstartoval už před 8–9 měsíci, hra by měla být oznámena příští rok a vyjít by měla na novou generaci v roce 2021.

Zdroje se dále podělily o informaci týkající se české pobočky Hangaru 13, která má prý skutečně pracovat na remasteru Mafie II. Ten má běžet na enginu Mafie IV, což je notně vylepšený engine, který je používán už od dvojky. Remaster by prý neměl být daleko od vydání.

Těžko říct, jestli jim můžeme věřit, ale já bych se nezlobil, kdyby tyto informace byly pravdivé. Druhou Mafii si rád dám znovu v soudobé grafice a podívat se do Las Vegas v další hře série nezní špatně. Jednou se těmto informacím od srdce vysmějeme... nebo nad nimi s uznáním pokývneme hlavou.

Nejnovější články