Nová, menší verze Switche by mohla vyjít ještě letos
zdroj: Vlastní foto autora

Nová, menší verze Switche by mohla vyjít ještě letos

4. 2. 2019 12:57 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O nové verzi Switche se začalo spekulovat už loni. V říjnu prosákly ven nepotvrzené informace o vylepšené konzoli, která by zároveň mohla být levnější a na trh by vstoupila v létě letošního roku. Údajně měla mít lepší displej, který by zároveň umožňoval zeštíhlení celé konstrukce. Nintendo několikrát popřelo práce na nové verzi, nicméně uznávané japonské médium Nikkei přišlo s dalšími, zatím nevyvrácenými informacemi.

U zdroje si moc nepočtete, pokud nevládnete japonštinou. Naštěstí se na webu Nintendo Everything pustili do překladu do angličtiny (pro jistotu ve třech lidech). Nikkei ve svém článku informovalo o plánech ohledně menší konzole Switch. Nintendo se odmítlo přímo vyjádřit, nicméně prý informovalo několik dodavatelů a herních vývojářů, že by konzole mohla vyjít ještě letos.

Web BGR upřesňuje tuto informaci. Podle něj jde o fiskální rok 2019, který trvá od letošního března do března roku následujícího. Případný nový Switch by tak mohl vyjít až zkraje roku 2020. Nikkei dále tvrdí, že nová verze by měla být menší a díky tomu i přenosnější a vhodnější pro hraní venku, přičemž bude levnější (tedy dostupnější ještě širší obci zákazníků) díky ořezání některých funkcí.

Můžeme pouze spekulovat, zda přijde o možnost odnímatelných Joy-Conů a co se stane s dokem. Podle analytika Michaela Pachtera bude nový Switch pouze handheldový a vyjde na 199 dolarů (4 500 korun). A když už se hovoří o hraní venku, osobně bych uvítal podporu sim karty, aby člověk nebyl závislý na wifi.

Nikkei kromě chystané konzole nakouslo i novou online službu určenou pro opravdové herní nadšence, kteří budou ochotní zaplatit více. Ta by také měla odstartovat letos, ale neví se, zda půjde o úplně separátní službu, nebo update/upgrade stávající Nintendo Switch Online.

Podobné drby sem tam prosáknou na veřejnost, ale oficiální vyjádření Nintenda je stále rezolutní „ne“. Prezident společnosti Šuntaro Furukawa před týdnem v rozhovoru pro The Sankei News uvedl, že nezvažují nástupce ani snížení ceny.

Ve stejném rozhovoru přišla řeč na čísla prodejů. Už z finanční zprávy víme, že Switch má na kontě přes 32 milionů prodaných konzolí od března 2017 (z toho 9 milionů jen v posledních třech měsících roku 2018). Z rozhovoru se dozvídáme, že Super Mario Party za první měsíc prodala 1,5 milionu kopií, obě Pokémon: Let's Go daly za první týden 3 miliony a Super Smash Bros. Ultimate si v prvním týdnu sáhla na 5 milionů.

Nintendo nedávno ještě oznámilo svou další mobilní hru Dr. Mario World, která by měla vyjít v létě. Ta je na rozdíl od menšího, přenosnějšího Switche jistotou. Starší spekulace jsou sice vyvrácené, ale ty aktuální na své popření či potvrzení teprve čekají. A pokud se Nintendo chystá něco oznámit, mohlo by tak učinit na letošní E3, pokud se nespokojí s některým z vlastních Directů.

Nejnovější články