Konami ohlásilo HD edice Metal Gear Solid a Zone of the Enders
zdroj: tisková zpráva

Konami ohlásilo HD edice Metal Gear Solid a Zone of the Enders

3. 6. 2011 10:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Velmi příjemné zprávy oznámilo Konami na své tiskové konferenci. Na PS3 i X360 se vrátí...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Velmi příjemné zprávy oznámilo Konami na své tiskové konferenci. Na PS3 i X360 se vrátí několik tradičních, bez uzardění můžeme říci kultovních sérií. Oněmi vyvolenými budou Metal Gear Solid a Zone of the Enders Collection, plánuje se i Silent Hill Collection a podle jemných náznaků snad přijde i Contra. Co se týče prvních dvou jmenovaných, půjde o kolekce klasických her v HD kabátku pro současné konzole.

V Metal Gear Solid Collection můžeme čekat tyto hry - Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater a z PSP Metal Gear Solid: Peace Walker. Zone of the Enders bude obsahovat první díl i The Second Runner. Hideo Kojima se zaklíná, že nepůjde o emulaci, všechny hry budou upraveny pro HD a moderní ovladače včetně force feedbacku a samozřejmostí jsou trofeje potažmo achievementy. Tím novinky ze strany Konami ale nekončí.

Představen byl systém Transfarring, který umožňuje přenášet uložené pozice z PSP na PS3 (zde šlo logicky o Peace Walker) a Konami doufá, že se stejná cesta najde mezi PS3 a NGP. Co se týče Metal Gear Solid: Rising, kromě screenshotů nebylo nic viděno a Konami na E3 nic nehodlá oznámit, přičemž ale počítá s vydáním v roce 2012.

Co se týče Silent Hillu, ve vývoji jsou HD remaky druhého a třetího dílu a nově byl oznámen pro NGP Silent Hill: Book of Memories. Kdy ale máme tyto hry čekat netušíme. „Vatrovský“ Silent Hill: Downpour pak vyjde v zimě na PS3 a X360 (o PC nebyla zmínka, ale může jít jen o komunikační šum). Datum vydání ale opět nevíme u Metal Gear Solid 3DS: Snake Eater, pouze bylo předvedeno demo. Klasikou je už oznámení fotbalu PES 2012 a jako třešnička na dortu bylo závěrem velké pomrkávání ve formě známého C-čka a nápisu „Přichází“, což by ukazovalo na Contra.

A nově si můžete i prohlédnout video ze zákulisí Silent Hill: Downpour s komentářem režiséra druhého filmového Silent Hillu, Michaelem J. Bassettem.



Games.cz E3 2011 speciál vám přinášejí sponzoři Conquest Entertainment a Electronic Arts.

Nejnovější články