Farming Simulator 19 vstupuje do esportu s cenami v hodnotě téměř 6,5 milionu korun
zdroj: tisková zpráva

Farming Simulator 19 vstupuje do esportu s cenami v hodnotě téměř 6,5 milionu korun

24. 1. 2019 14:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Série Farming Simulator a další simulace farmaření stále platí za outsidery v očích široké veřejnosti, ale popularitu a obsáhlou fanouškovskou základnu jim upřít nemůžeme. Nejnovější díl Farming Simulator 19 si zjevně vede natolik dobře, že bylo načase posunout se o úroveň výš. Ne z hlediska hratelnosti, kde už je to po letech vážně potřeba, viz recenze. Giants Software vidí potenciál v ligovém hraní, a tak vstupují na pole esportu.

Skutečný esport je pro Farming Simulator novinkou, ale díky loňským dotovaným turnajům nejde o až tak velký skok/šok. V průběhu roku 2018 se uskutečnily čtyři turnaje ve Švýcarsku, Německu a Polsku, přičemž na největším z nich se hrálo o „pouhých“ 74 tisíc korun. Ale letos to Giants rozjedou opravdu ve velkém.

Farming Simulator League protáhne soutěžící deseti turnaji napříč Evropou. Mezi tyto turnaje se na ceny rozdělí celkem 150 tisíc eur (3,85 milionu korun) a na samotné finále připadne dalších 100 tisíc eur (2,57 milionu). Liga farmářů se logicky nemůže rovnat největším esportům, ale i tak jde o odvážný krok do neznáma.

Náplň turnajů zatím nebyla upřesněna, ale nepůjde o loňské skládání balíků na návěs. Jak jeden takový turnaj vypadá, se můžete podívat na videu výše (anglický komentář začíná ve 3. hodině a 30. minutě). V podstatě jde o závod s časem, v němž se týmy snaží co nejrychleji udělat balíky sena a naskládat je na návěs.

V lize se proti sobě postaví vždy dva týmy po třech hráčích, a i když se zúčastní výzev, které v původním Farming Simulatoru 19 nenajdete, samozřejmě se moc nevzdálí od běžné práce na poli. Ale na detailní představení disciplín si ještě musíte počkat. Farming Simulator League totiž nemá stanovené ani datum začátku.

Nejnovější články