Fanouškovský mod převede Kingdom Come do Hry o trůny
zdroj: tisková zpráva

Fanouškovský mod převede Kingdom Come do Hry o trůny

5. 2. 2018 11:24 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Tomu tedy říkám rychlost. České RPG Kingdom Come: Deliverance ještě ani nevyšlo, a už pro něj vznikají uživatelské mody. Tedy aspoň jeden, ale zato extrémně přitažlivý pro všechny milovníky Západozemí. Modifikace Seven Kingdoms plánuje vzít středověké Čechy, předělat je do Říčních krajin a místo Zikmunda s Jindřichem je osázet postavami jako Robb Stark nebo Jaime Lannister.

Práce na modu už začala, jak se můžete sami přesvědčit na ModDb. Autoři zatím vytvářejí 3D modely zbrojí a dalšího příslušenství, u něhož nemusí čekat na to, až Kingdom Come vyjde. Jednoho vzdáleného dne by pak chtěli světu představit rozsáhlé, plnohodnotné RPG dobrodružství. Mod se řídí seriálem, nikoli knihou, ale příběh se prý nebude týkat přesně toho, co jste viděli v televizi, aby se to neopakovalo.

Kraj kolem Řekotočí nabízí spoustu příležitostí pro úplně nové eskapády, protože se tam během války pěti králů prohánělo ohromné množství soupeřících armád. Válečníci bojující a umírající za severskou čest i zlaťáky Lannisterů, bandité, kteří se snaží využít chaosu k vlastnímu obohacení… Zkrátka nespočet motivací, proč někoho propíchnout.

Za projektem stojí autoři modu pro Total War: Attila shodně pojmenovaného Seven Kingdoms, o kterém psal loni Aleš, a protože se teď hodlají věnovat Kingdom Come, práce na Attilovi končí. Stejně to asi bylo nevyhnutelné, protože Attila na rozdíl od Kingdom Come nenabízí dostatečnou podporu modifikací, takže všechny krásné armády a hrdiny šlo beztak využít jen v bitvách - vlastní kampaň v Západozemí nebylo možné vytvořit.

Dodnes mi není jasné, kde jsou všechna epická RPG ze světa Trůnů. Jedna z největších popkulturních značek současnosti ve hrách není zrovna bohatě reprezentovaná, a ačkoli moddeři dělají, co umí, včetně zábavného modu Clash of Kings pro Mount & Blade: Warband, dal bych si líbit i nějakou profesionální produkci.

Doufejme, že Seven Kingdoms tuhle díru aspoň trochu zaplní. Kdy vyjde, to zatím nikdo neví, a radši se to ani nepokoušejte zjistit, protože vývojáři na podobné otázky kategoricky odmítají odpovídat. Stejně dobře byste se mohli vyptávat o jazyk ochuzeného královského popravčího Ilyna Payna.

Nejnovější články