Codies oživují značku GRID. Nový díl vyjde ještě letos
zdroj: tisková zpráva

Codies oživují značku GRID. Nový díl vyjde ještě letos

21. 5. 2019 16:38 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Závodní série GRID má u mnohých své speciální místo v srdci. U mě asi takové, že GRID Autosport pro Switch, který má vyjít v létě, je jednou z mnou nejočekávanějších her na této platformě. Nicméně dnešní oznámení ho snadno překoná. Codemasters totiž letos vydá plnohodnotný čtvrtý díl, který nese prostý název GRID.

Nebudu vás dlouho napínat. Závodní arkáda GRID přifrčí ve stejný den jako Borderlands 3, tedy 13. září. Počítejte s ní na PC (zpráva vyloženě specifikuje Steam), PlayStationu 4 a Xboxu One, nicméně mezi platformami se objevuje i jedna novinka, na kterou si časem budeme muset zvyknout – Google Stadia.

Zatím nemůžeme vycházet z reálných záběrů ze hry, ale můžete počítat se sedmi desítkami licencovaných aut, které se rozdělí do sedmi různých tříd: Touring, Stock, Tuner, GT, Formula J, Prototype a Group 7 Specials. S nimi se proženete po skutečných tratích i ulicemi světových velkoměst. Podíváte se do Šanghaje, Barcelony, Havany, do Silverstonu i Indianapolis.

Důraz bude i tentokrát kladen na realistické poškození vozidel, které ovlivní nejen jejich vzhled, ale i ovládání. Nebude chybět režim kariéry, do které se pustíte po jedné z šesti možných cest, ale přibyde i nový mód, ve kterém vyzvete samotného Fernanda Alonsa.

Ten před vás postaví několik zkoušek s jeho závodním týmem, než se konečně sám odhodlá zařadit se vedle vás na startovní čáře ve své formuli Renault R26. Alonso zároveň posloužil jako konzultant při vývoji hry. Mezi dalšími herními módy najdete vedle klasických okruhových závodů ještě časovku a ovály. A kromě singleplayeru bude k dispozici ještě multiplayer pro 16 hráčů.

Na začátku jsem sice tvrdil, že GRID vyjde 13. září, ale to platí jen pro standardní verzi. Pokud si připlatíte za ultimátní edici, dostanete se do hry už 10. září. Navíc dostanete balíček polepů, hráčské karty (ať už je to proboha cokoliv), Porshe 911 RSR, dalších pět vozidel ve speciální Grid edici, a přístup ke třem sezónám dodatečného obsahu. Pro Codemasters to bude letošní třetí novinka po DiRT Rally 2.0 a F1 2019.

Nejnovější články