Brutální středověk se vrací v Chivalry 2
zdroj: tisková zpráva

Brutální středověk se vrací v Chivalry 2

11. 6. 2019 16:25 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pokud chcete někomu useknout ruku válečnou sekyrou, slyšet, jak bolestně skučí a bláznivě se u toho chechtat, a pokud se zároveň chcete vyhnout odnětí svobody, asi pro vás neexistuje lepší destinace než krvavá středověká řežba Chivalry: Medieval Warfare. Jenže ta už je přece jen nějakých pár let stará a maličko rezaví, takže je pravý čas na pokračování – Chivalry 2.

Zatím to vypadá, že Torn Banner dělá pokračování, jak má být: větší a bombastičtější v každém ohledu. Nejzřejmější je to na příkladu celkového počtu hráčů na jedné mapě, který se z 24 válečníků zvedl na 64. Pořád ještě to není Mount & Blade, ale pro autentický zážitek ze středověké řeže je to určitě krok správným směrem.

Výrazným přídavkem jsou i koně, ačkoliv pořád ještě úplně přesně nevíme, jak budou fungovat. Ale složité to asi nebude: prostě si na milého oře sedne lidská konzerva, popadne dlouhý špičatý klacek a pokusí se ho někomu vrazit do krku. Jenže, páni jezdcové, když se kůň potká s halapartnou, vítěz bude jenom jeden – a věřte mi, že nebude řehtat.

Dalším slibem, kterým mě vývojáři rozhodně nezarmoutili, je vylepšený bojový systém. Co je na něm vylepšeného? Například balanc, díky němuž by nemělo být možné využívat laciné triky a exploity, které komunita v jedničce postupně objevila. Taky prý snáz pochopíte, co se na bojišti děje, díky přehlednějším animacím.

Když už mluvíme o animacích, líbí se mi jejich zvýšená reaktivnost. Někdo vás může srazit na kolena a vy se pak bráníte jeho úderům, zatímco se drápete ze země, nebo někoho píchnete do ramene a on se za něj drží, zatímco zoufale utíká směrem k přátelským liniím.

Jen ať je to co nejdrsnější! Neznám moc komediálnějších momentů, než jaké umí nabídnout Chivalry, třeba když se na vás s absurdně zuřivým jekotem žene chlápek a vy jeho vokální projev utnete, spolu s krkem, jedinou ranou mečem.

zdroj: Archiv

Chivalry 2 kromě čirého potěšení z pořádné rány palcátem zvládne i poněkud narativně plnější zážitky ve formě svých grandiózních bitev s několika fázemi. „Na jedné mapě mordujete rolníky, vypalujete chalupy, vyrážíte brány beranidlem a vraždíte krále,“ vysvětlil prezident studia Steve Piggott PC Gameru a doplnil, že co do atmosféry místní potyčky cílí na Bitvu bastardů u Zimohradu. Fanoušci Hry o trůny vědí, že to není nízká laťka.

A nízkou laťku nenasadila ani nejnovější konkurence, bojový simulátor Mordhau. Tomu se teď mezi hráči hodně daří, takže Chivalry bude mít co dělat, aby tohohle nového panovníka sesadilo. Pokusí se o to někdy během příštího roku, ale s potenciálně dost výrazným handicapem: roční exkluzivitou na Epic Games Store.

Nejnovější články