Adventura Ray's the Dead jde ve stopách Stubbs the Zombie
zdroj: tisková zpráva

Adventura Ray's the Dead jde ve stopách Stubbs the Zombie

4. 9. 2014 12:23 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Ačkoliv nemrtví opanovali prakticky všechna odvětví zábavy, za samotné zombíky můžeme ve hrách kousat podezřele málo. Snad krom zapomenuté záležitosti Stubbs the Zombie se hraní za mozkožrouty objevuje leda tak v několika multiplayerových titulech jako Left 4 Dead. Napravit by smutnou statistiku chtěli vývojáři z Ragtag Studia, kteří představili hru s nemrtvákem v hlavní roli s názvem Ray's the Dead. Krom PC, Mac, Linuxu a PS4 se hry navíc dočkají i majitelé PS Vita.

Hra sleduje život i smrt titulního pana Raye, oživeného úderem blesku do jeho hrobu, a podaří-li se vše dle slibů, naservíruje hráčům existenciální zážitek. Prožijeme si totiž jak Rayovu nemrtváckou existenci, tak skrze retrospektivy zabrousíme i do jeho někdejšího života. Zápletka má přitom čarovat významy z obou fází života, stejně jako z náhledu na více lidí prostřednictvím "oživování starých kamarádů". Takže ani černý humor nebude chybět.

Flashbacky mají sloužit nejen k vyprávění, ale i k ukázce nových mechanik. Interakce mezi živými a mrtvými bude vůbec velkou součástí herních puzzlů. Vývojáři slibují, že řešení rébusů bude často spočívat právě v oživení určitých padlých lidiček a využití jejich někdejších schopností. A i když je základem hlavně adventura, ve hře dojde i na souboje.

zdroj: Archiv

Všechno je to možná pěkné, ale co ten vzhled, táží se pravděpodobně někteří z vás. Na zahraničních diskuzích lze totiž vyčíst jistou míru znechucení nad vzhledem nápadně podobným Plants vs. Zombies

Při detailním náhledu na složení Ragtagů však obavy ze svezení se na slavné konkurenční sérii rychle mizí. Vývojáři Ray's the Dead rozhodně nejsou žádnými nadšenými amatéry. Na hře pracuje trojice matadorů, kteří mají zkušenosti i z vývoje třetího Thiefa, trestuhodně pozapomenuté RTS Halo Wars a rovněž Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse!

Ray's the Dead byla původně oznámená na E3, vývojáři však aktuálně skrze Kickstarter sbírají finance na další tvorbu, přičemž ani ne za polovinu doby stihli překročit požadovanou, byť nikterak velikou částku. Svých pět švestek ji můžete sami přihodit zde.

Celé té multiplatformní zombie krásy bychom se měli dočkat někdy v průběhu příštího roku.

Nejnovější články