Změny kolem FPS Timeshift
zdroj: tisková zpráva

Změny kolem FPS Timeshift

18. 5. 2006 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Hrátky s časem ve futuristické FPS TimeShift nebudou mít vliv jen na samotnou hratelnost, ale postaví se na nich i příběh.

V něm je hlavní hrdina, Michael Swift, nechtěně vyslán na nějakou dobu do minulosti, přičemž po jeho návratu zpět, do mírně pokročilejšího 21. století, vypadá svět úplně jinak. Tuto vizi budoucnosti jsme si měli původně prožít již v roce 2005, nicméně neustálé odkládání i nedávná změna vydavatele z Atari na Vivendi způsobily, že se titul objeví až na podzim tohoto roku, nejspíš v říjnu. Alespoň, že se do naší galerie nastěhovala desítka nových screenshotů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Redaktoři magazínu GameSpot měli možnost si na vlastní kůži vyzkoušet část hry a celkově označili TimeShift za docela zábavný. Ačkoliv samotná „střílecí“ část je prý dost podobná většině řadových FPS, machinace s časem (zpomalení, zastavení, vrácení) přináší do hry mnoho zajímavých momentů. Nejčastěji využívanými vlastnostmi se dle nich stanou zpomalení a zastavení, protože díky nim lze vyřešit skoro každou situaci, ať už jde o jinak tuhé přestřelky či přebíhání na otevřeném prostranství pod palbou tanku. Kdo si chce vyzkoušet jednu z dalších podobných situací (kterou neprozradím :), nechť sáhne po několik měsíců starém demu.

Možnost vrátit čas údajně není tolik využívaná a většinou ji aplikujete jen v případech většího zranění, kdy vám posunutí času o pár sekund zpět dá šanci vyhnout se např. výbuchu granátu přímo pod nohama. Touto schopností však nebude možné obelstít smrt, takže jakmile vaše hitpointy klesnou na nulu, končíte a musíte loadovat, narozdíl třeba od Prince of Persia. Jeden ze zákysů, kdy bude potřeba přetočení použít, nastane ve velké komnatě, v níž fouká silný vítr a hráč se nemůže dostat k cíleným dveřím. Po vrácení času se ale směr větru změní a cesta je volná.
zdroj: Gamespot, PR

moolker

Nejnovější články