Webwars Arena aka Arena Wars
zdroj: tisková zpráva

Webwars Arena aka Arena Wars

15. 7. 2004 14:14 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Podle oficiálních stránek sice už zítra, avšak podle dnešní tiskové zprávy až v září by měla vyjít velmi slibně vyhlížející ambiciózní 3D real-time strategie společnosti Ascaron - Arena Wars (dříve také známá jako Webwars Arena).

Ambiciózní je tento projekt proto, že se snaží přijít s něčím novým, a tím má být kombinace principů a interface tradičních RTS a rychlá akce stříleček. Hra má být jednak vybavena single-playerem se 6 turnaji o celkovém počtu asi 60 misí a třemi herními módy - Capture The Flag, Bombing Run, Double Domination; ale také multiplayerem s podporou až osmi hráčů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Podle magazínu PC.IGN má Arena Wars potenciál s žánrem 3D RTS trochu zatřást. Seznámí vás prý pouze se šesti různými jednotkami. Každá z nich má jinou cenu, schopnosti, silné a slabé stránky. Každá disponuje nějakým speciálním útočným manévrem a může být upgradovatelná. Hráč dostane nějaký daný obnos peněz. Najednou lze vyrobit pouze jedna jednotka. Když dojde k jejímu zničení, dostanete peníze zpět. Proniknout do ovládání prý není nijak zvlášť těžké. Zejména pro hráče, kteří mají zkušenosti s herními módy stříleček. V této hře se totiž budete snažit získat protivníkovu vlajku, sbírat power-upy, jež mohou dosti výrazně zvrátit průběh dosavadního boje, a vůbec se setkávat s věcmi typickými pro akční tituly.

Arena Wars vás neochudí ani o multiplayerový zážitek. Jeden server prý bude schopen pobrat až 64 tisíc hráčů. Až osm hráčů bude moci hrát proti sobě, s až čtyřmi pozorovateli. Když nenajdete dost spoluhráčů, budete moci prázdná místa zaplnit boty. Hra rovněž podporuje real-timovou hlasovou komunikaci a video přes webkameru. Pro zajímavost stojí zmínit také to, že hra zabírá pouze 200 MB. Je napsaná v Microsoftím Céčku a podporuje nejen řadu skvělých efektů, ale také rozlišení až 1600x1200.
zdroj: PR, PC.IGN

korgull

Nejnovější články